CINEMA
Cultura 19/03/2011

El DVD de 'Pa negre', a la venda demà amb l'ARA

L'huracà de Pa negre passarà demà diumenge pels quioscos. Després d'arrasar als Goya, els Gaudí i la taquilla, els lectors de l'ARA que ho desitgin podran comprar la pel·lícula de l'any per 9,95 €.

Redacció
1 min
Una de les claus de la pel·lícula és el treball interpretatiu dels nens. A la foto, Francesc Colomer i Marina Comas.

Barcelona.Hi ha pel·lícules que semblen tocades per la màgia. L'encanteri de Pa negre va començar quan la pel·lícula es va presentar per primera vegada a la secció oficial del Festival de Cine de Sant Sebastià. Allà, juntament amb el premi a la millor actriu per a Nora Navas, la pel·lícula va començar a arreplegar tota mena de comentaris positius que destacaven el treball interpretatiu col·lectiu i l'excel·lent guió d'Agustí Villaronga a partir de la novel·la homònima d'Emili Teixidor i d'altres textos de l'escriptor, com ara Retrat d'un assassí d'ocells .

A partir de l'estrena i els grans resultats obtinguts a la taquilla es multipliquen les sospites que alguna cosa passa amb Pa negre ; Villaronga, un director maleït, és objecte d'una retrospectiva al prestigiós festival de Rotterdam mentre assaboreix l'èxit comercial per primera vegada en la seva llarga carrera, i la pel·lícula triomfa a l'escenari més inesperat: els cinemes de versió original de Madrid. La resta és història: les nominacions i premis als Gaudí i la sorprenent nit de glòria a la gala dels Goya. Demà, els lectors de l'ARA podran formar part d'aquesta història: per 9,95 euros podran adquirir el DVD (una promoció exclusiva per a premsa), en versió íntegra en català. I si es queden sense cap de les 18.000 unitats de la pel·lícula, podran reservar-la al quiosc i la setmana vinent se'ls hi enviarà.

stats