MÚSICA
Cultura 24/02/2011

Tres plens a Razzmatazz per tancar dos anys de gira

Els barcelonins Love of Lesbian tanquen la gira del seu últim treball, 1999 , dos anys després d'haver-la engegat amb tres dates consecutives a la sala 1 de Razzmatazz amb totes les entrades venudes.

Marta Salicrú
2 min
Tres plens a Razzmatazz  per tancar dos anys de gira

Barcelona.La formació de pop barcelonina Love of Lesbian avui fa a la sala gran de Razzmatazz el primer dels tres concerts amb què posaran punt i final, després de dos anys i 150 directes, a la llarga gira de presentació de 1999 (2009), el seu últim treball. Però ha anat de poc que els tres concerts, per als quals s'han exhaurit les entrades, no s'hagin hagut de cancel·lar, perquè Santi Balmes, veu del grup, va patir un accident durant un concert a Valladolid el cap de setmana. Mentre tocaven Algunas plantas Balmes es va llançar des de l'escenari sobre el públic com fa sempre en aquesta cançó, però el crowd surfing es va descontrolar i es va clavar una patacada "descomunal".

"Els concerts tiren endavant", explica Balmes, "però les condicions amb què faré els bolos seran les que seran. No serà un concert en què ballaré com Jarvis Cocker, t'ho asseguro. El metge m'ha dit que no els faci, però toquem davant de 6.000 persones, algunes de les quals agafaran l'avió per venir, i la veu no la tinc cardada ." Ara, Santi Balmes no ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. "Ha estat molt bé l'experiència d'aquests dos anys fent la parida aquesta, però jo no sóc com el toreros, no ho tornaré a fer mai més. Si hagués caigut sobre la columna, ara no estaríem fent broma." L'accident no treu triomfalisme al fet que Love of Lesbian siguin capaços d'omplir tres vegades seguides una sala amb capacitat per a 2.000 persones a la seva ciutat, després de dos anys de gira, i d'haver fet aquest mateix repertori aquí una pila de vegades. "Per nosaltres té doble mèrit, perquè hem tocat al Palau de la Música, a les festes de Sants, a l'Apolo... i omplir tres Razz després de tot això és molt fort." Un públic que repeteix i creix

Balmes té clar que el públic repeteix: "Vol reviure l'experiència, és un xou que ha funcionat i que la gent no només vol veure un cop, sinó dos, tres o cinc. Hi ha gent que em diu que ens ha vist nou vegades aquest any, o 32, barbaritats així. Tres Razzmatazz plens no s'expliquen si no hi ha molta gent que repeteix." Però el públic de Love of Lesbian ha anat creixent, en aquests dos anys. "Si la gira s'ha allargat és perquè la gent t'anava descobrint pel boca-orella." I això ha beneficiat el disc, Balmes calcula que s'han venut al voltant de 17.000 exemplars. "És un disc que encara està en llista de vendes, en surt i hi torna a entrar. Si has fet dos teatres a Madrid amb 1.500 persones, aquella setmana tornes a entrar en llista. Tanquem gira amb el disc a la llista de vendes, i crec que se seguirà venent".

I després del triplet a Razzmatazz, què? "Els primers mesos els passarem intentant desconnectar, perquè ha estat molt intens, hem estat més amb el grup que amb les famílies", explica Balmes. "Prepararem el disc amb calma, però ja tenim clara quina en serà la línia. La part més pallassa caurà, ja tenim una part del repertori que és així i podem fer-ne ús quan vulguem. Però això no vol dir que fem un disc trist." I el que Balmes té clar és que, per poc que puguin, faran una gira abans de gravar-lo "per veure com reacciona el públic" a les noves cançons. El disc està previst per a principis de l'any que ve.

stats