SETZE CONCERTS REPARTITS PELS PAÏSOS CATALANS
Cultura 28/02/2011

El festival Tirant de Cançó esdevé un clam per TV3

Marina Gordillo
2 min
Toni de l'Hostal va compartir cartell amb El Petit  de Cal Eril a la Casa de la Cultura d'Alcúdia.

València.El festival Tirant de Cançó, que es va fer dissabte al vespre en setze ciutats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, es va convertir en un cant a la llibertat d'expressió. El recent tancament de les emissions de TV3 en territori valencià ha provocat ja diverses manifestacions de protesta, que també es van traslladar als concerts organitzats per Acció Cultural del País Valencià, entitat que és, a més, la propietària de les antenes que reemetien el senyal dels canals de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Les referències a #sensesenyal ( hashtag amb què s'identifica aquest tema a Twitter) van estar presents en pràcticament totes les actuacions. I és que, en opinió dels músics que van participar en el certamen, el tall de TV3 fa més difícil la difusió de la cultura i la llengua catalanes, precisament el principal objectiu del Tirant de, així com d'altres iniciatives similars.

La repercussió del festival, encara que modesta, va ser considerada tot un èxit pels organitzadors. Més de 2.000 persones, calculen des d'ACPV, es van donar cita en les 16 localitats que acollien els concerts. Les xifres variaven entre els 100 assistents, aproximadament, que van gaudir d'Arthur Caravan i Malnom al municipi de l'Alcora i els prop de 500 que van anar a veure Al Tall a l'Eliana.

El resultat animava ahir els organitzadors a pensar ja en pròximes cites. Sandra Obiol, d'Acció Cultural, va assegurar que hi haurà una quarta edició del Tirant de Cançó el 2012, perquè s'ha demostrat una iniciativa "bona i divertida". En la seva opinió, l'assistència al festival i la bona marxa de la preparació han fet palesa l'existència d'una societat "cohesionada i treballadora". Sembla que els músics també ho pensen i gairebé tots s'han ofert a participar en el certamen l'any que ve.

stats