OSCARS 2011 Reportatge
Cultura 01/03/2011

Tot l'atreviment, per a la catifa vermella

Marta Salicrú
2 min
Tot l'atreviment,  per a la catifa vermella

Si el risc va brillar per la seva absència en una 83a edició dels Oscars que va coronar la clàssica El discurs del rei , la catifa vermella cap al Teatre Kodak -la passarel·la de moda amb més visibilitat que hi ha avui en dia- va ser una de les més atrevides dels últims anys. I si la cerimònia de l'entrega dels premis de l'acadèmia del cinema nord-americà va ser soporífera, la desfilada de models per la red carpet va ser una de les més entretingudes de les últimes edicions, gràcies a la diversitat d'estils i colors que es van passejar, sobre exclusives sabates Jimmy Choo, per la moqueta més famosa del planeta.

La catifa vermella és cruel i cada any corona les més ben vestides i condemna les menys encertades. El ceptre va ser per a Cate Blanchett, elegantíssima en un Givenchy Haute Couture rosa pal d'inspiració oriental amb perles incrustades, un model que ha aixecat passions enfrontades, que han ubicat tant en la llista de les millors vestides com en la de les pitjors i que s'ha convertit en trending topic a Twitter. Amb qui no hi ha hagut controvèrsia és amb Mila Kunis. La companya de Natalie Portman a Cisne negro va triomfar amb un Elie Saab color lavanda, com també ho va fer Michelle Williams, nominada a l'Oscar a la millor actriu per Blue valentine , enfundada en un Chanel que va modificar per a la ocasió perquè li marqués més la silueta.

El dubtós honor de ser entre les pitjors vestides se'l van disputar Sharon Stone, a qui només li faltaven un parell de dàlmates per emular Cruella de Vil, i Helena Bonham Carter. La nominada a l'Oscar a la millor actriu secundària pel seu paper a El discurs del rei semblava anar caracteritzada de Bellatrix Lestrange, el personatge que interpreta a la saga Harry Potter . Les seguien de prop l'atractiva Jennifer Lawrence, que amb el seu Calvin Klein vermell de tirants semblava una vigilant de la platja; Nicole Kidman, que va triar un Dior blanc amb pedreria i volums geomètrics als malucs que no l'afavoria gens; i Penélope Cruz, que, vestida en un L'Wren Scott de lluentons vermells, semblava la Satanasa de la cançó del seu estimat Almodóvar.

Bordeus i pitreres blanques

Algunes tendències van despuntar en la vetllada. Es van imposar els pentinats naturals, amb cabells deixats anar o recollits informals (amb l'excepció de Reese Witherspoon, que va optar per una tofa comparable a la de Sharon Stone). També es va imposar el color bordeus, pel qual van apostar la guanyadora de l'Oscar a la millor actriu, Natalie Portman, Scarlett Johannson i Kathryn Bigelow, Oscar a la millor direcció l'any passat.

Per últim, diversos actors van optar per les pitreres monocolor, amb corbates i llacets del mateix to que la camisa. Un barbut Christian Bale, Oscar al millor secundari per The fighter , va optar pel negre, com també el presentador Russel Brand, que el va combinar amb blau marí. Però el més elegant va ser Robert Downey Jr., amb corbata i camisa blanca. El seu company a Sherlock Holmes , Jude Law, va fer el mateix però amb corbata de llacet, i el premi que van presentar junts va ser un dels moments amb més estil de la nit. No es pot dir el mateix d'una altra parella de presentadors, Bardem i Josh Brolin, que també van optar per la pitrera blanca. L'americana, també blanca, ja era excessiva.

stats