MÚSICA
Misc 17/12/2016

El violinista Joel Bardolet s’estrena com a solista amb un disc valent

La nova discogràfica Seed publica l’àlbum ‘Intertwined paths’

i
Xavier Cervantes
2 min
Joel Bardolet (Vic, 1987) interpretarà el repertori d’Intertwined paths a L’Atlàntida de Vic aquest diumenge.

BarcelonaPer a Joel Bardolet (Vic, 1987) “la música contemporània és la que es fa ara”. I molt d’ara és la música que el violinista osonenc interpreta en el seu primer disc com a solista, Intertwined paths (2016), publicat pel nou segell català Seed. Bardolet, que presenta l’àlbum aquest diumenge a L’Atlàntida de Vic (18 h) amb el pianista Marco Scilironi, s’enfronta a un repertori eminentment contemporani que inclou obres de György Kurtág, Miquel Oliu, Arvo Pärt, Alessio Pianelli i Balz Trümpy. El cicle de sis peces per a violí (2001-2002) d’aquest últim és el que dóna títol a un disc enregistrat l’estiu passat a l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí i en què només hi ha una única mirada al passat, concretament al barroc de Georg Philipp Telemann:la Fantasia núm. 7 per a violí.

“No puc justificar el que sentireu aquí, ni vull, ni cal -explica Bardolet en el llibret del disc-. Quin és el resultat per a mi? Intimitat. Sento una música explicada a persones amigues, i això em fa feliç. Les imperfeccions que es poden sentir són les meves pròpies i el resultat de tocar sense por al judici, sense limitar la imaginació al món diplomàtic del violinisme”. Són amics el pianista italosuís Marco Scilironi i el violoncel·lista i compositor sicilià Alessio Pianelli, companys de Bardolet a Basilea i còmplices necessaris en el disc. També ho és Miquel Oliu, guanyador del premi Reina Sofia de Composició l’any 2015 i de qui Bardolet ha enregistrat L’inabastable perfil.

“El Joel és un músic valent”, diu Rut Martínez, fundadora del segell Seed. De fet, l’atreviment guia Bardolet en tot el que fa, ja sigui com a solista, com a concertino de l’Orquestra Camera Musicae o com a músic resident de la Pedrera.

L’empenta d’un segell nou

La mateixa valentia és la que manifesta el catàleg de Seed, dedicat en aquests primers mesos a Bardolet, el Quartet Gerhard i el pianista Carles Marigó. És a dir, a una generació de músics catalans que després d’anys de formació exhaustiva estan desenvolupant carreres més que interessants en què cada vegada assumeixen reptes de més volada artística.

En uns temps en què muntar una discogràfica del no res sembla una temeritat, Seed neix per “fer un acompanyament de veritat als músics”, segons explica Martínez. El segell paga el disc i funciona com a empresa de management dels músics. “El disc és el pretext per fer les gires, per buscar concerts. És una eina més”, diu Martínez. Una eina, per cert, que té molta cura de la qualitat de l’enregistrament i que inclou llibrets fets amb sentit i sensibilitat.

stats