HOQUEI SOBRE PATINS - COPA DEL REI
Esports 27/02/2011

Barça-Reus, quatre anys després

El Barça, que està completant una temporada irregular i pràcticament no té opcions a l'OK Lliga, buscarà reivindicar-se davant un equip que vol demostrar per què és el líder al torneig de la regularitat.

Martí Molina
Els quatre jugadors de camp del Tecnol Reus Deportiu s'abracen després d'arribar a la final cinc anys després.

Barcelona.El Barça i el Reus es veuran les cares a la final de la Copa del Rei d'hoquei patins (15.30 h). Els dos equips van certificar el pas a la final després d'imposar-se al Liceo i al Vic, respectivament, tot i que en dos partits molt diferents. I és que els blaugranes es van poder imposar en comoditat als gallecs (4-1), mentre que els reusencs van haver de patir fins a l'últim minut per superar els osonencs (6-4), que no podran reeditar el títol de Copa, que havien aconseguit en les dues últimes ocasions de manera consecutiva.

El Barça ho va tenir relativament fàcil per derrotar el Liceo. L'equip que entrena Ferran Pujalte va dominar des del primer minut, tant en joc com al marcador, i va fer valer l'amplitud de banqueta per plantar-se a la final de Copa, quatre anys després.

Panadero, al minut 7, obria el marcador. Sense temps per reaccionar, Borregán aconseguia el segon gol al minut 9. I poc abans del descans, Borregán anotava un altre diana, la segona del seu compte particular, per situar el 3-0 al marcador, resultat amb què s'arribava al descans i que deixava el partit vist per sentència.

A la represa, el Barça encara va poder ampliar l'avantatge gràcies a Marc Torra; mentre que el Liceo només podia marcar el gol de l'honor per mitjà de Josep Lamas.

On sí que hi va haver més emociió va ser a l'enfrontament entre Reus i Vic, ja que fins al gol de Jordi Molet, al minut 48 de partit, els del Baix Camp no van poder certificar el seu pas a la final.

La primera part va ser favorable al Reus, que va aconseguir marxar al descans amb un avantatge de 3-1. Gual, Raül Marín i Molet van anotar per als reusencs, mentre que Masoliver aconseguia el gol dels osonencs. Però després del descans es va girar la truita.

Gràcies a tres dianes consecutives -dos d'Ordóñez i un de Borja López- el Vic es va posar per davant del marcador a l'equador del segon temps. Però el Reus, tot i que només disposava de 5 jugadors de pista, va demostrar per què és el líder de l'OK Lliga i va acabar capgirant el marcador amb gols de Marín, Casanovas i Molet.

La quarta final

L'última vegada que els dos conjunts es van enfrontar a la final de la Copa del Rei va ser el 2007. De fet, va ser l'últim any que tots dos van arribar a la final. En aquella ocasió, la Copa va caure del costat dels blaugranes per 3-1. Però només un any abans, van ser els reusencs que es van alçar amb la victòria (2-3).

Els altres dos precedents, que es remunten als anys 70, va ser el Barça qui va imposar-se. Els blaugranes són l'equip que més vegades han guanyat la Copa (17) mentre que els reusencs s'han alçat amb el títol en 7 ocasions.