EL TRITURADOR D'ESTADÍSTIQUES
Esports 30/01/2011

César i Kubala ja senten l'alè de Leo Messi

Que Messi, amb 23 anys, ha entrat ja en lletres d'or al llibre de la història del Barça és una evidència, però el que no se sap encara és on té el sostre. Ahir va fer dos gols i ja en suma 164 de blaugrana.

Albert Solé
2 min
Messi va aconseguir ahir al Rico Pérez d'Alacant dos gols més a la Lliga.

Barcelona.Leo Messi va fent gols com si fos la cosa més normal del món. Amb els dos d'ahir ja en suma 21 en aquesta Lliga (en 21 jornades), 37 en totes les competicions i 164 en total amb la samarreta blaugrana. El més espectacular d'aquesta última dada és que l'argentí només té 23 anys i a la llista de màxims golejadors de la centenària història del Barça per davant seu només hi ha tres noms que fan posar dret qualsevol aficionat culer: Samitier, Kubala i César.

A Messi ahir li va costar molt marcar. L'Hèrcules va fer un bon plantejament i al Barça en general no li va ser fàcil acabar fent tres gols, de fet, els dos del millor jugador del món van arribar en els últims cinc minuts i just després que l'Hèrcules abaixés els braços amb l'expulsió de Farinós (84'). A Messi se'l va veure un pèl ansiós per marcar ahir, com si tingués molt clar que la quarta plaça en el quadre d'honor dels golejadors de la història blaugrana -que ocupava fins ahir Escolà- estigués al seu abast. Va conduir la pilota més del que és habitual i va perdre més pilotes que normalment, però la seva voracitat golejadora fa que se li perdoni tot, a Messi.

Els 178 gols de Josep Samitier seran superats segur per Messi aquesta temporada -només són 14 més-, i els 194 de Kubala probablement a l'inici del curs vinent. Per atrapar el Pelucas -César- tardarà una mica més, però si segueix a aquest ritme vertiginós, abans dels 25 anys ja serà el màxim golejador de tots els temps i vés a saber on acabarà deixant el rècord per als que vinguin darrere seu.

A la Lliga ja supera Eto'o

Si ens fixem només en el rànquing de golejadors del Barça únicament a la Lliga, Messi ja és el tercer classificat. Amb el primer gol va empatar amb els 108 que va fer Samuel Eto'o amb la samarreta blaugrana, que ja era un registre magnífic, i amb el segon ja el va superar (109). El registre del camerunès, però, continua sent magnífic ja que els 108 gols a la Lliga els va fer en cinc temporades i Messi n'ha necessita set per atrapar-lo. Ara l'argentí té per davant els mateixos dos mites del barcelonisme: Kubala amb 131 gols a la Lliga i César amb 195.

stats