Esports 06/04/2011

Encarrilar l'eliminatòria per evitar patiments a Donetsk

El Barça rep el Xakhtar de Txigrinski amb la intenció d'aconseguir un bon resultat al Camp Nou per encarar la tornada dels quarts de final de la setmana que ve a Donetsk amb més tranquil·litat.

Nuria García
2 min
Encarrilar l'eliminatòria per evitar patiments a Donetsk

Barcelona.El Barça buscarà aquest vespre un triomf al Camp Nou que li permeti anar a Donetsk amb més tranquil·litat. Encarar l'eliminatòria i l'avenç a les semifinals de la Lliga de Campions permetria que els blaugranes poguessin centrar-se en el partit de dissabte contra l'Almeria i oblidar-se de la competició europea. Però Guardiola no les té totes. El tècnic del Barça va afirmar ahir que té la sensació que l'equip està "més fora que dins" de l'eliminatòria i que no li agrada el que veu: "Es parla poc del Xakhtar, la Lliga ja està feta, ja som a semifinals, es menysté Txigrinski d'una manera impressionant...", va dir un Guardiola prudent, conscient dels perills que amaga el Xakhtar.

Sense forçar Messi

Leo Messi va confessar que segueix patint molèsties -que arrossega des que se'n va anar amb la selecció argentina- i que treballa per evitar-les. Tot i que ell, com sempre, vol jugar tots els minuts de tots els partits, Guardiola no vol arriscar amb Messi. Avui (12 hores), el Barça farà una suau sessió d'entrenament i serà llavors quan es decideixi si el davanter argentí pot jugar contra el Xakhtar. "És un partit important, però no el podem perdre. Tots sabem la importància que té en Leo per a nosaltres", va dir Guardiola, alhora que afegia: "No vull que es lesioni ningú, però si jugues a mig gas, el Xakhtar et passa per sobre. Necessitem els onze jugadors al màxim".

L'entrenador blaugrana podrà comptar aquest vespre amb Xavi, que va ser baixa a Vila-real per sanció, i amb Pedro, que podria recuperar la titularitat després de no viatjar a Vila-real per precaució. Maxwell també ha rebut l'alta mèdica i està a disposició de Guardiola, que aquest vespre només tindrà les baixes de Carles Puyol -segueix recuperant-se de les seves molèsties- i d'Éric Abidal, que ahir va tornar a estar present en l'entrenament que l'equip va fer al Camp Nou i va caminar una estona sobre la gespa.

stats