SISME EL DIA DESPRÉS DEL CATALUNYA-HONDURES
Esports 30/12/2010

La Federació Catalana fa front a una nova crisi interna

La Federació Catalana de Futbol (FCF) afronta una nova crisi. Després de la dimissió de 15 directius, que forcen el president, Jordi Casals, a deixar el càrrec, l'entitat haurà de fer unes noves eleccions.

A. Solé / N. García
2 min
Jordi Casals i tots els seus directius, també els dimissionaris, van presenciar el Catalunya-Hondures a la llotja de Montjuïc.

BarcelonaJordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), només ha tingut un any i mig de tranquil·litat . Després que la majoria de clubs l'escollissin a les urnes, el dirigent ha vist com els directius que ell va triar dimiteixen i l'obliguen a deixar el càrrec i a convocar eleccions en tres mesos (ara la FCF estarà dirigida per una gestora que encapçalarà el mateix Casals). Andreu Subies, Dani Vives, Josep Llaó, Joaquim del Pino, Juan Carlos Hueto, Josep Vives, Raúl Sus, Jesús Graupera, Miquel Àngel Esquerré, Joaquim Sala, Jordi Terés, Àngel Ruiz, Jordi Mestre, José Miguel Calle i Francisco Javier Sáez López eren fins ahir al matí directius de la catalana. A través d'un comunicat, van deixar de ser-ho. A més, el directiu de l'Espanyol, Josep Maria Borrell, podria afegir-se a la llista en els propers dies. Després de menys de dos anys, toca tornar a convocar eleccions, a les quals Casals ja ha dit que es presentarà. Andreu Subies, fins ahir vicepresident primer i uns dels que ha iniciat la revolta, serà un dels rivals a les urnes.

Dos noms destacats

Casals va dir que se sentia "traït, sorprès i decebut" pels directius que han dimitit -tot estava orquestrat per enxampar-lo per sorpresa i que no tingués temps de reaccionar- i va destacar dos noms. El primer és Andreu Subies, l'únic directiu que provenia de juntes anteriors. L'exdirectiu també és regidor independent de CiU a Benavent de Segrià i, després que Casals hagi trobat el suport de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes (propera a ERC), Subies pot ser el moviment que busca el nou govern de la Generalitat. A més, durant la final de la Copa Catalunya celebrada a Sabadell, es va veure Subies dialogant amb Miguel García, exdirectiu, president de l'Hospitalet i crític amb l'actual junta. El segon nom és Jordi Mestre, directiu del Barça. Les relacions amb l'entitat culer són tenses, no només per l'acord que va signar Laporta pel qual es comprometia a pagar 75.000 euros, sinó també per la presència de Johan Cruyff com a seleccionador.

De l'Argentina a la Xina

Les raons de la dimissió són la pèrdua de confiança i la "política de fets consumats" que han dut a terme alguns directius "adoptant decisions de manera unilateral". En el fons, hi ha diverses decisions que van fer coure els exdirectius: l'acord amb l'Argentina per jugar un amistós (fa un any); el canvi de companyia d'assegurances d'Asisa a Aresa (la primera reclama 2 milions d'euros), fer contracte com a assessor a l'exdirectiu Jesús Palau i el conveni de col·laboració amb la Federació Xinesa per desenvolupar el futbol a l'Àsia, tot i que després el president xinès va ser detingut per corrupció.

stats