REIAL MADRID
Esports 26/01/2011

Florentino està tip de Mourinho

El Madrid té un munt de fronts oberts. Avui jugarà unes semifinals de Copa que s'han escalfat molt, però portes endins la relació entre Florentino, Valdano i Mourinho no millora. Tot el contrari.

Nuria García / Toni Padilla
2 min
Aitor Karanka, segon entrenador, va ser l'encarregat de comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació.

Barcelona.El tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, no va comparèixer ahir en la roda de premsa prèvia al partit d'anada de les semifinals de la Copa del Rei que aquest vespre (20 hores) el seu equip jugarà al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla. Aitor Karanka, el segon entrenador, va ser l'encarregat de donar explicacions per l'absència del portuguès. "No està emprenyat, però no vol alimentar més el que està creant el Sevilla". Ras i curt. Després que Mourinho hagi provocat allà on ha anat -i ha sortit escridassat de molts camps de la Lliga-, ara l'entrenador ha canviat radicalment i prefereix no tirar més llenya al foc.

Mourinho, però, en part no va parlar perquè sabia que li preguntarien per tot el que estava passant als despatxos del club. El dia d'ahir va ser molt llarg a Madrid, i no només per la prèvia d'un partit que el Sevilla ha escalfat amb el famós vídeo, que no ha provat gens bé en el si de l'entitat blanca. "El vídeo del Sevilla escalfa el partit. Sortir pintant-se la cara i amb un comentari en portuguès és escalfar el partit. Caldrà veure si hi entra algun comitè o si això només serveix per a Mourinho", va dir ahir Karanka.

Adebayor i Valdano

Ahir, per exemple, es va tancar la cessió del davanter Emmanuel Adebayor, del Manchester City. El davanter que demanava Mourinho, tot i que el jugador de Togo no era el primer de la llista. Els últims dies, el president del club, Florentino Pérez, ha parlat sovint amb el tècnic portuguès, i finalment li ha portat el davanter que demanava però aturant-li els peus. A canvi d'accedir a aquesta incorporació - a la qual Florentino s'oposava inicialment -, el president demana a Mourinho que deixi de queixar-se, que deixi de qüestionar l'estructura del club, i especialment que deixi de netejar públicament els draps bruts del Madrid en les rodes de premsa, com ha fet quan ha afirmat que no parla amb Jorge Valdano quan es tracta de fitxatges. Mourinho ha aconseguit incorporar el davanter que volia, però ha acabat amb la paciència d'un Florentino Pérez que, segons afirmaven ahir diferents mitjans de Madrid, ja pensa en el nom d'un tècnic per substituir el portuguès el proper estiu.

El pols entre Mourinho i Valdano, doncs, no té guanyador. Ahir l'argentí va quedar-se a Madrid, quan normalment es desplaça amb els jugadors el dia abans dels partits. Mourinho s'ha sortit amb la seva i ha allunyat Valdano del seu vestidor, però a la vegada Florentino li ha deixat clar a qui va ser tècnic de l'Inter que la figura de Valdano és intocable i que ja no el pot atacar més. Un divorci que s'evidencia en la imatge de Valdano viatjant avui a Sevilla amb Florentino Pérez, mentre Mourinho dormia ja aquesta nit a la ciutat andalusa amb Adebayor sota el coixí, però també amb un president que ja està tip de la seva manera de treballar.

stats