Esports 19/03/2011

El Getafe posarà a prova Milito tant si juga com si no

El Barça rep el Getafe entre interrogants emocionals després de l'impacte del cas d'Abidal. El buit que deixa el francès en la defensa, sumat a la baixa de Pedro, complica l'alineació a Guardiola.

N.a.
1 min
Gaby Milito ha viscut bona part de la temporada des de la banqueta. Avui pot tenir el seu moment.

Barcelona.Contra el Getafe el Barça jugarà un dels partits més complicats de l'any. D'una banda, perquè el rival amenaça amb no omplir el Camp Nou sota el prejudici de partit assequible. De l'altra, perquè la notícia del tumor d'Abidal ha alterat una setmana estranya i intensa per als culers.

La baixa del francès és la més sensible, però tampoc hi seran Pedro, amb pubàlgia, ni Maxwell, amb problemes als adductors. La polivalència de la plantilla obre diverses opcions per suplir aquestes absències. Defensivament, Milito és el substitut natural d'Abidal, però el seu fluix estat de forma fa dubtar el cos tècnic, temorós que els contraatacs del Getafe, dirigits per Parejo a la mitja punta, puguin destrossar la defensa oberta del Barça per l'esquena de l'argentí. Fontàs, tot i haver-se entrenat amb el primer equip i haver rebut elogis del Pep, no sembla que hagi de sortir d'inici. Si ho fés, el cop moral per a Milito podria ser definitiu. El deixarien tocat i enfonsat.

Per evitar-ho, fer jugar el Mariscal es podria compensar amb el recorregut i la correcció de Mascherano jugant de migcentre en lloc de Busquets o Keita d'interior, avançant la ubicació d'Iniesta, que podria passar a fer de Pedro. Un altre que podria jugar d'extrem és Afellay, que podria guanyar protagonisme si Guardiola preferís no moure gaires peces i mantenir l'esquema habitual al centre del camp.

Paciència amb la pilota

Tot i que el Getafe busca tenir la possessió, al Camp Nou vindrà a defensar-se enrere. Davant d'això, el Barça haurà de jugar ben obert i profund (Afellay i Villa, homes claus) i gestionar bé els temps en la circulació de pilota. Són tres punts vitals.

stats