Esports 21/02/2011

Guardiola: "Una nova demostració de l'equip"

Guardiola va ser molt taxatiu i va voler tallar del tot la sensació que el seu equip no està fi. Va reivindicar el treball dels seus jugadors recordant que el líder és el Barça, amb cinc punts d'avantatge.

David Jover
2 min
A Pep Guardiola li agradaria que la premsa i l'entorn valoressin més  el joc desplegat que no el resultat obtingut.

BARCELONA.L'Athletic Club va fer treure el millor de si mateix al Barça ahir al Camp Nou. Per Josep Guardiola el partit d'ahir va ser "una demostració més del que és capaç de fer aquest equip", i un cop més va dir que els homes que entrena valen "un imperi".

El de Santpedor va voler trencar una llança a favor dels seus jugadors i va afirmar que no és "gens fàcil" vèncer sempre per 3-0 o 4-0, i menys contra l'Athletic. "Hem jugat moltes vegades contra ells i a cada partit en han fet coses diferents. Avui [per ahir] tenien nou jugadors per dins i només Llorente al mig del camp. Aleshores hem decidit buscar la superioritat per una altra banda", va afirmar el preparador blaugrana.

Molest pels dubtes

Un dels temes en què més va insistir Guardiola va ser el del tractament dels mitjans quan l'equip punxa o empata i els dubtes que es generen des de la premsa."Jo no dubtaré mai d'aquests jugadors. Fa tres anys que ho fan el millor possible i encara que guanyem o no cap títol aquesta temporada seguiré pensant igual d'ells." La seva reivindicació va anar més enllà i va assegurar que el soroll no es crea només a Madrid perquè a Catalunya també hi ha dubtes. "No hem d'anar a Madrid per veure quan es dubta del Barça. L'altre dia amb l'empat (1-1) amb l'Sporting de Gijón hi havia la percepció que ja no hi érem, aquí a casa nostra. Passem dels elogis desmesurats a ser els pitjors del món", va raonar en un to molest.

A més, per Guardiola, treure cinc punts al Madrid té molt de mèrit. "Anar cinc punts per endavant del Reial Madrid és excepcional. Ara mateix no veig millor equip a Europa que ells", va explicar. També va elogiar el seu homòleg a la banqueta blanca, José Mourinho: "Tenen un entrenador que fa nou anys que no perd un partit a casa des que és entrenador. No hi haurà ningú que pugui superar aquest rècord", va subratllar.

Respecte a la lesió de Víctor Valdés i Carles Puyol es va mostrar tranquil. "Els metges m'han tranquil·litzat perquè m'han dit que la de Valdés no és greu. No crec que cap dels dos hi pugui ser, contra el Mallorca, però seran aviat amb nosaltres. En Víctor no serà més d'un mes fora, serà menys", va confirmar Guardiola, que va excusar el club per la tardança a l'hora d'informar de la lesió del porter català.

stats