EL RELLEU D'ANNA PRUNA
Esports 21/01/2011

Ivan Tibau ja fa política

El nou secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va agafar ahir el testimoni d'Anna Pruna sense voler concretar gaire les seves idees per al futur de les seleccions i l'esport catalans.

Albert Solé
2 min
Ivan Tibau rep un dossier i un llapis de memòria amb la feina feta per Anna Pruna durant els últims quatre anys.

BarcelonaIvan Tibau ja ha agafat les regnes de l'esport català. Ahir es va fer oficial el traspàs de poders a la Secretaria General de l'Esport entre Anna Pruna i l'excapità de la selecció catalana d'hoquei, en un acte al Museu Melcior Colet de Barcelona que semblava el traspàs de poders d'un conselleria: rebuda de la secretària sortint al nou secretari dalt de les escales, encaixada de mans, dos petons, i traspàs de la paperassa. Després, una hora de reunió en què Anna Pruna li va explicar com està l'esport català quatre anys després de la seva arribada, i quins són els projectes que hi ha a mig fer i que confia que no aturin. I és que Pruna en el seu últim dia en el càrrec va voler deixar clar que els polítics tenen l'obligació d'engegar projectes que vagin més enllà del seu mandat.

Molt prudent amb les paraules

El nou secretari general de l'Esport no va voler donar cap pista de quins seran els eixos del seu mandat -ho farà més endavant, quan hagi pres les mides al càrrec-, ni de quines polítiques seran prioritàries, i tampoc va assegurar que els projectes que estan ja en marxa acabin culminant: "De retallada pressupostària n'hi haurà segur, però encara és d'hora per dir a on, primer vull veure com està tot", deia ahir un Ivan Tibau, molt prudent amb les paraules, conscient del seu nou càrrec d'alta responsabilitat política. Tant prudent, que fins i tot va ser un punt fred a l'hora de valorar quina serà la seva defensa de les seleccions catalanes i del seu reconeixement: "Tenim idees de com treballar per la oficialitat, però sense recursos les idees soles no van enlloc; primer hem de mirar amb què comptem i cap a on dirigim les nostres prioritats". I encara va ser més tebi quan va voler marcar distància amb el seu passat com a defensor de les seleccions, tenint en compte que ser dels primers esportistes d'elit que va dir públicament que preferia jugar amb Catalunya abans que amb Espanya: "Allò va ser una època molt gloriosa, però allò no té res a veure amb el fet que jo sigui ara aquí; en aquell moment em vaig posicionar i després he fet una carrera política, i si m'han escollit és perquè tenia el perfil que el president volia".

Ivan Tibau, sense dir noms, va assegurar que en el seu equip de treball a la secretaria hi haurà algunes de les persones que han compartit amb ell feina a la sectorial d'esports de Convergència i Unió, i de les quals en coneix la vàlua. Respecte de Josep Maldonado, el seu avalador principal davant Artur Mas, Tibau va ser molt clar: "Maldonado coneix com ningú l'esport català i jo el necessito al meu costat", sense concretar quin serà el seu paper.

stats