MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 21/03/2011

Jorge Lorenzo atura el monòleg d'Honda

Nuria García
2 min
Jorge Lorenzo atura  el monòleg d'Honda

L' actual campió del món de MotoGP no ha dit la seva última paraula. Tot i que en els entrenaments de pretemporada les Honda de Casey Stoner i Dani Pedrosa semblava que no tenien rival, a la cursa Jorge Lorenzo els va plantar cara amb la seva Yamaha. I de quina manera! El mallorquí, que sortia des de la tercera posició, va veure com en un principi Stoner i Pedrosa marxaven. Al circuit de Losail tothom esperava el doblet de les Honda, però el pilot mallorquí ha après amb els anys que cal tenir paciència i saber esperar. Ho va fer. I va prémer l'accelerador en el moment oportú i, després d'uns avançaments continus entre ell i el seu amic Dani Pedrosa -que al final va assegurar que li feia mal el braç-, va aconseguir la segona posició. El pilot català va aguantar les envestides de l'actual campió del món durant unes quantes voltes, sobretot gràcies a la velocitat de l'Honda a la recta. Però quan Lorenzo va decidir marxar i el braç de Pedrosa va dir prou, tots dos van semblar satisfets amb les seves posicions.

Al davant, Casey Stoner es mirava la lluita de reüll. I és que només Pedrosa va poder plantar cara en les voltes inicials a l'australià. Stoner s'ha adaptat d'una manera impressionant a l'Honda durant aquest hivern i va dominar la cursa des del principi fins al final. Sense rival i rodant tot sol durant gairebé tots els girs, Stoner va recordar tothom que ell va ser campió l'any 2007 i que enguany està decidit a repetir. Toni Elias va haver d'abandonar després de rodar durant tota la cursa últim i patir una caiguda quan només faltaven tres voltes.

Marc Márquez, per terra

El debut de Marc Márquez a Moto2 segurament no va ser el que ell havia somiat. Sortia des de la segona posició, però no va arrencar gens bé. El català, que va passar a l'onzena plaça, va començar la remuntada, però potser amb més cor que cap. I Moto2 no és 125 cc i qualsevol risc de més que es prengui es paga una mica més car. Tant, que per voler córrer més del compte, el de Cervera va anar per terra quan ja era sisè. Un cop que, com ell va dir, li servirà per créixer. De les experiències i els cops, s'aprèn.

A 125 cc, el pilot d'Alcoi Nico Terol va demostrar que no és un aspirant, sinó un ferm candidat al títol. Va guanyar la cursa i va tancar un cap de setmana rodó, dominant tots els entrenaments i el warm-up , aconseguint la pole position i la volta ràpida. El dia del seu debut, el català Maverick Viñales va ser novè.

stats