PRIMERA DIVISIÓ
Esports 03/04/2011

L'Sporting saqueja el Santiago Bernabéu

Després de nou anys sense perdre com a local, el tècnic portuguès va veure com el seu adversari, Manolo Preciado, li trencava el rècord i s'enduia tres punts del Santiago Bernabéu decisius per a la Lliga.

Adrià Soldevila
2 min
De las Cuevas celebrant el gol que va permetre a l'Sporting fer saltar la sorpresa.

Barcelona.L'Sporting va aconseguir una èpica victòria al Bernabéu, amb un solitari gol de Miguel de las Cuevas i un extraordinari partit del porter Juan Pablo, clau amb les seves aturades. Preciado, que havia viscut un duel dialèctic amb Mourinho, es va convertir en el tècnic que trenca la ratxa de 9 anys del portuguès sense perdre un partit de lliga a casa. L'últim cop havia estat el 23 de febrer del 2002 en un Porto-Beira Mar.

El gran moment va arribar al minut 79 de partit, després que l'Sporting dominés durant tota la segona part. Una excel·lent jugada entre De las Cuevas i Nacho Novo va acabar amb l'assistència del gallec i el llançament inapel·lable del jugador format a l'Atlètic enganxat al pal dret de la porteria de Casillas. El Reial Madrid havia generat poc perill sobre l'àrea sportinguista i havia perdut el control del centre del camp, cosa que van aprofitar pels visitants per aconseguir el que pràcticament tothom donava per impossible, emportar-se els tres punts de l'estadi de José Mourinho.

El primer temps no va tenir cap mena d'interès. Un gol ben anul·lat a Carvalho, després que la pilota sortís per la línia de fons; alguna espurna en atac de Di María, i molt joc al centre del camp, dominat principalment per Esteban Granero. A la segona part, Mourinho va cometre l'error de confiar en la contundència més que en l'estabilitat i la creació, i va substituir el generador de futbol per fer entrar Gonzalo Higuaín, que reapareixia després de gairebé quatre mesos i mig fora dels terrenys de joc. A partir d'aquesta substitució, el centre del camp i la davantera van quedar separats per un gran buit i les úniques pilotes que arribaven a l'àrea visitant eren penjades per alt. El control del partit va passar a ser de l'Sporting, que finalment va veure premiat el seu gran esforç amb el gol de la victòria a l'estadi més complicat de la Lliga.

stats