EL REIAL MADRID CONTINUA A DOS PUNTS DEL BARÇA
Esports 10/01/2011

L'arribada blanca s'imposa al joc d'equip

El Reial Madrid va saltar a les set de la tarda al Bernabéu, lluint una samarreta de suport a Gonzalo Higuaín, sabent que el Vila-real no era un equip comú, no era un rival com qualsevol altre.

Adrià Soldevila
Gonzalo Rodríguez intentant aturar l'internacional alemany del Madrid Mesut Özil ahir al Santiago Bernabéu.

BarcelonaJosé Mourinho sabia a qui s'enfrontava. Un equip obert, amb el mig del camp controlat per un Borja Valero en un estat de forma descomunal. Domini de la pilota exquisit, contraatacs perfectes i davanters golejadors com Rossi. Ahir, però, no jugava Nilmar, la perla brasilera veloç, hàbil i amb gol, que hauria pogut fer molt més mal al Reial Madrid del que li va fer ahir el conjunt de Garrido.

El Vila-real, però, va patir les baixes importants de Carlos Marchena, Marcos Senna i el mateix Nilmar, i va haver de sortir, en una defensa de quatre, amb només un central pur, Gonzalo Rodríguez. L'altra posició a l'eix de la defensa la va ocupar Ángel, teòric lateral i que no s'havia situat mai en aquesta posició, almenys, des que juga al Vila-real. Tot i això, la primera part dels castellonencs va ser superba. Van dominar de cap a peus els primers 45 minuts, a pesar de marxar amb un empat, totalment immerescut, al descans.

En el primer minut, Cazorla ja va disposar d'una clara ocasió, després d'un excel·lent contraatac, però el seu xut es va estavellar a les cames de Sergio Ramos i va sortir fora. En el 6', però, una altra gran jugada de Cazorla, va acabar amb assistència de Rossi a Cani, que va definir amb un toc subtil davant Casillas, per marcar el primer gol. Dos minuts després, en una altra gran jugada, aquest cop a l'altre àrea, Benzema va obrir a la dreta per Özil, que va fer la passada de la mort per a Ronaldo i el portuguès, sense porter, no va perdonar. En el minut 17, el Vila-real es va tornar a avançar, amb una passada en profunditat de Bruno que va aprofitar Marco Rubén per aixecar la pilota per sobre Casillas i marcar el segon del seu equip. Però quan el Vila-real dominava, tenia el control total del mig del camp i creava ocasions, una falta llançada per Xabi Alonso va permetre el cop de cap de Ronaldo a l'àrea petita, fent inútil la sortida de Diego López. Amb el marcador de 2-2 es va arribar al descans, resultat totalment injust pels mèrits realitzats per cada equip.

A la segona part, el Madrid va sortir esperonat pel gol de Ronaldo, havent vist que sense gran esforç havia empatat un partit complicat. Ronaldo va agafar les regnes de l'equip i amb les seves arribades i les ocasions creades, va aconseguir motivar l'equip per pressionar i buscar la victòria. El Vila-real no passava del mig del camp i el Madrid tenia tot el domini, creava ocasions, però no aconseguia el gol de la victòria. En el minut 63, el mateix Cristiano va perdonar una claríssima ocasió, sol davant Diego López, però no va definir i va preferir assistir Özil, que va xutar alt.

Fins i tot Kaká marca

Ja en el 78' va arribar el premi que havia estat buscant amb insistència el conjunt blanc. Després d'un xut de Benzema, Ronaldo recull el refús, en posició de fora de joc, i marca el tercer amb una mitja volta magnífica. Amb el Vila-real molt tocat, Kaká va marcar el quart, aprofitant una centrada de Ronaldo, després de 8 mesos sense trepitjar la gespa del Santiago Bernabéu en partit de Lliga.