L'ESPANYOL MIRA AL FUTUR
Esports 29/01/2011

L'art de trobar el gir positiu a les coses

L'Espanyol i Pochettino volen veure els traspasssos de Víctor Ruiz i Dídac com un doble èxit: econòmic i esportiu, convençuts que el potencial dels joves que pugen dóna garanties per mantenir el projecte.

Natalia Arroyo
2 min
Pochettino assumeix amb naturalitat la marxa de dos jugadors titulars i creu que l'interès d'un dels grans com el Milan és un elogi per al club.

Barcelona.Mauricio Pochettino era ahir un home emocionalment dividit, que es debatia entre els maldecaps per configurar un onze sense Víctor Ruiz i Dídac Vilà de cara al Vila-real, i l'alegria reservada de veure com dos joves del planter, a qui ell ha fet titulars, comencen un il·lusionant camí a Itàlia.

"Tant en Víctor com en Dídac eren com fills meus i m'afecta que marxin, però hem d'entendre que per a ells és una millora", va reconèixer a l'ARA. Resignat amb "la delicada realitat financera de l'entitat", va voler fugir del discurs pessimista per tornar a dibuixar un somriure i desviar la mirada a la seva gran aposta: el planter. "L'Espanyol no només diu que hi creu sinó que actua en conseqüència, i aquesta confiança i energia la perceben jugadors i entrenadors". Si uns marxen, en vindran d'altres i ho faran bé.

Un premi a la feina de tots

En aquest sentit, considera "un elogi per a la institució que jugadors que fa un any eren desconeguts, avui siguin l'objectiu del primer i el segon classificat de la Serie A" i creu que això dóna "prestigi al club", ajuda a "motivar el treball de la resta de joves" i destaca el fet que des de fora tingui "tant de valor la feina que està fent l'Espanyol a Catalunya".

Part d'aquesta bona tasca en les etapes de formació correspon a persones com l'excoordinador del futbol base, Josep Manel Casanova, o els actuals responsables d'aquesta parcel·la esportiva, com Antonio Morales o Ferran Manresa. Morales considera que "no hi ha hagut mai una connexió tan bona entre l'entrenador del primer equip i els tècnics del filial i juvenil com la que hi ha ara", i Manresa aplaudeix "la valentia de Pochettino per fer-los jugar en el primer equip". En la posició de central que deixa lliure Víctor Ruiz, l'Espanyol aposta per Raúl Rodríguez, David López i Guillem Savall, mentre que per al lateral esquerre que abandona Dídac, l'opció és Víctor Álvarez.

stats