GLOBAL SPORTS FORUM
Esports 09/03/2011

"L'esport és el contingut més buscat"

Capitalitat Barcelona viu avui, demà i demà passat el fòrum sobre els reptes de l'esport com a activador econòmic i social amb més de 120 ponents

Toni Padilla
2 min
Albert Agustí és un dels rostres visibles del GSF.

Per als profans. Què és el Global Sports Forum?

Aquest fòrum, del qual ara se celebra la tercera edició, vol ser una plataforma de debat, de trobada, sobre el paper de l'esport en la nostra societat i la incidència que té en moltes àrees, com ara la salut, els mèdia, l'educació i l'economia. Fa tres anys es va veure que hi havia molts congressos sobre l'esport, però cap reflectia aquest paper tan transversal de l'esport en les nostres vides.

Qui són els pares de la idea?

N'hi ha diversos. Juan Antonio Samaranch per sobre de tot. Va lluitar per aquest rol de Barcelona com a capital de l'esport mundial. Tenia al cap convertir-la en el Davos de l'esport, i molts ens hi vam afegir per fer-ho una realitat, com el grup Havas o l'Ajuntament.

Aquesta tercera edició posa molt l'accent en el futur, oi?

Vivim en l'era de la digitalització de la vida. L'ús de la informació i les plataformes per on arriba canvien. Els drets del criquet a l'Índia, per exemple, que allà és tan important com el futbol, se'ls ha quedat YouTube. Per això ens preguntem "What's next?" ("Què vindrà ara?") per analitzar el paper de les noves tecnologies, el paper de la dona en l'esport. Afrontem anys claus i hi haurà ponències molt interessants.

Quins ponents hi ha?

Exesportistes com Jonah Lomu, Hicham El Guerrouj, Serguei Bubka, Raí o altres en actiu com Drogba... Però cal recalcar que el nivell també el posen la resta de ponents, els especialistes, els representants de federacions o organismes. Preveiem una presència de 1.200 persones, la major part estrangeres. A més, treballem amb les fundacions d'esportistes com Messi, Drogba o Lomu.

I quins són els reptes?

Un dels objectius és obrir camins. Si comparem el nivell dels delegats dels anys anteriors veiem que els organismes cada dia vénen més per escoltar i dir-hi la seva. L'esport és el contingut més buscat del món i la gent està disposada a pagar per veure'l. Això és un repte moral, de valors, perquè els herois esportius tenen una vida privada i potser no és gaire respectable.

Anem a la informació pràctica. On, com i quan?

Al Palau de Congressos de Catalunya, a la Diagonal de Barcelona, els dies 9, 10 i 11 de març. Tot el programa és a globalsportsforum.net . Vull recordar que és un fòrum professional, i que s'ha de pagar per entrar. Al final repartim uns premis especials, i fem clinics per a nens amb exfutbolistes com Raí i Mia Hamm, un de rugbi amb Jonah Lomu i una sortida per córrer amb El Guerrouj.

stats