ELS DE MOURINHO EMPATEN AMB EL CUER
Esports 17/01/2011

Un Madrid sense '9' es deixa dos punts

El Reial Madrid va deixar escapar una victòria important del camp de l'Almeria, el segon equip més golejat de la competició de Lliga. Benzema va començar el partit des de la banqueta.

Adrià Soldevila
2 min
Ronaldo es lamenta en una acció d'ahir.

BarcelonaJosé Mourinho va decidir deixar la seva única referència ofensiva a la banqueta i donar entrada a l'equip titular al brasiler Kaká, ja totalment recuperat de la seva lesió, però no va tenir en compte que el brasiler "no està per jugar de titular", com va dir fa dues setmanes. El davanter centre titular, l'únic a disposició de Mourinho, es va quedar a la banqueta, veient com els seus companys no arribaven amb la claredat habitual a la porteria local.

Problemes de posicions

A la primera part, l'equip madridista va dominar la pilota, com gairebé sempre, però no va crear ocasions clares de gol, com gairebé mai. Però això no era casualitat, aquesta situació tenia una causa. Mourinho no va saber ben bé com situar els seus quatre jugadors ofensius i els va deixar llibertat absoluta de moviments, o almenys això és el que els jugadors van demostrar sobre el terreny de joc.

L'intent d'imitació del Barça de Guardiola, amb Messi, Pedro i Villa i els seus canvis de posició constants, no va ser posat en pràctica pel conjunt blanc correctament, que va veure com els seus quatre jugadors ofensius es movien pel terreny de joc sense cap mena de criteri, sense avisar-se i fins i tot en diverses ocasions van arribar a molestar-se, acumulant-se més de dos jugadors en una mateixa banda i sense tenir rematador a l'interior de l'àrea.

Poc perill a la primera part

La primera ocasió del Reial Madrid va arribar en el minut 30 de partit, amb un xut de Di María que va ser refusat per un defensa a córner. Les constants pujades per la banda de Marcelo podien haver provocat alguna ocasió de perill, però l'acumulació de davanters a les bandes feia que al punt de penal no hi hagués rematador i que el brasiler es desesperés constantment. La segona defensa més tova de la lliga, amb 32 gols encaixats, va ser ahir una de les millors, va aturar el Reial Madrid i no va permetre les habituals arribades dels blancs, que van disposar de poques ocasions.

Segona part boja

Amb l'entrada de Benzema, el Madrid va recuperar la capacitat ofensiva i va crear més ocasions de perill, amb arribades de Ronaldo, Xabi Alonso o Di María, però una gran actuació de Diego Alves impedia el gol. I amb tot això, una gran jugada de Piatti la va aprofitar Ulloa, que va enviar la pilota al fons de la xarxa i va fer pujar al marcador el resultat somiat pels locals. Amb l'Almeria encara en un núvol i en un contraatac portat per Di María, Benzema va assistir Granero, que va afusellar la porteria de Diego Alves i va establir l'empat definitiu. Això sí, a l'últim minut Ronaldo va llançar una falta al travesser. Va anar de poc, però no va acabar com sempre.

stats