DAKAR 2011
Esports 03/01/2011

Marc Coma acaba tercer la primera etapa cronometrada

En la categoria de motos, Rubén Faria va acabar primer, per davant de l'actual campió, Cyril Despres, i del català Marc Coma. Pel que fa als cotxes, el madrileny Carlos Sainz va ser primer i Nani Roma, dotzè.

Nuria García
1 min

Barcelona.Després del primer dia en què els pilots van sortir de Buenos Aires i van fer un pròleg sense cronometrar, ahir va començar el Dakar de debò, en què ja tot està en joc. En l'etapa entre Victoria i Córdoba, de 222 quilòmetres cronometrats, el més ràpid en motos va ser Rubén Faria, amb 1 hora, 58 minuts i 2 segons, seguit de ben a prop (29 segons) per Cyril Despres, el seu company d'equip. El català Marc Coma, que lluita pel seu tercer Dakar, va acabar a 1 minut i 15 segons del líder. El seu company, el també català Juan García Pedrero, va acabar quart i Laia Sanz, debutant en aquest Dakar i que té com a únic objectiu acabar-lo, va tancar la primera etapa en la 46a posició.

Pel que fa als cotxes, l'actual campió, Carlos Sainz, va guanyar la primera etapa. El madrileny, que sempre va liderar l'especial, va aconseguir un temps de 2 hores, 18 minuts i 32 segons. Sainz va superar els seus dos grans rivals: el francès Stéphane Peterhansel, amb un avantatge d'un minut i 31 segons, i Nasser Al-Attiyah, amb 2 minuts i 16 segons. Per la seva banda, el català Nani Roma va acabar dotzè, a 17 minuts i 11 segons del líder.

Avui, cap al nord

Els pilots de motos afronten avui una especial de 300 quilòmetres i els cotxes i els camions, 324. La caravana es dirigeix al nord de l'Argentina, travessant paisatges selvàtics i amb salts espectaculars.

stats