MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 26/03/2011

McLaren fa saltar la sorpresa en els lliures

Nuria García
2 min
Lewis Hamilton, amb el seu McLaren, va aconseguir el segon millor registre, per darrere del seu company, Jenson Button.

Barcelona.McLaren va sorprendre ahir en la segona sessió d'entrenaments del Gran Premi d'Austràlia que obre el Mundial de Fórmula 1. Els monoplaces de Jenson Button i Lewis Hamilton van ser els més ràpids al traçat d'Albert Park, despistant els seus rivals, que comptaven amb ells però no els veien al podi, almenys ara per ara. I és que els McLaren han demostrat poca fiabilitat i han deixat al pàdoc molts dubtes durant els entrenaments d'aquesta pretemporada. Amb Hamilton amb problemes d'adaptació als nous pneumàtics Pirelli i Button aconseguint uns registres més aviat discrets, l'escuderia britànica ha semblat que estava encallada durant l'hivern.

Però McLaren compta amb dos pilots que han estat campions del món -és l'única escuderia que ho pot dir de les dotze que hi participen- i, com tots els equips grans, té marge de millora. A Austràlia han portat uns escapaments més tradicionals i un nou fons pla que no havien provat. Era un risc, però de moment els ha sortit bé.

Tot i haver fet saltar la sorpresa en la segona tanda d'entrenaments lliures, avui en els entrenaments oficials i demà en la cursa hauran de confirmar que poden mantenir el ritme a què van rodar ahir o si les dues primeres posicions en els primers tests només han estat un miratge per a l'escuderia britànica.

Webber corre a casa

En la primera sessió d'entrenaments lliures, el pilot local, Mark Webber, va aconseguir el millor registre, per davant del vigent campió i company de l'australià a Red Bull, Sebastian Vettel. Tot i que enguany les ordres d'equip no seran penalitzades, l'escuderia austríaca ha repetit fins la sacietat que no té un número 1, que tots dos pilots són iguals i cap d'ells tindrà tracte de favor. Webber corre a casa i això es nota, així que caldrà tenir-lo en compte tant per avui com per demà.

L'únic català de la graella, Jaume Alguersuari, només va rodar en la segona tanda de lliures i va signar l'onzè millor temps.

stats