Esports 02/05/2011

Montoya s'opera avui, i Milito, un mes de baixa

Mentre els lesionats fins a final de temporada s'acumulen a l'infermeria, el Barça i el Madrid faran avui l'últim entrenament abans del partit de tornada de semifinals i abans la reunió de la UEFA.

A.s.
2 min
Andrés Iniesta entrenant-se ahir.

Barcelona.El Barça va certificar ahir dues males notícies, la baixa de dos defenses més per al que queda de temporada: Milito i el jove del filial Montoya ja no podran jugar més. Les proves realitzades ahir al matí als dos jugadors confirmen el primer pronòstic, en el cas de l'argentí un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa esquerra. El temps de baixa és d'unes quatre setmanes. I Montoya, per la seva banda, pateix una fractura del terç mitjà angulada i desplaçada de la clavícula esquerra. Montoya serà operat avui mateix i la previsió és que no pugui tornar a jugar abans d'un mes i mig. Amb aquest panorama, i en funció del retorn de Maxwell, amb una pubàlgia, Pep Guardiola haurà de jugar el que queda de temporada amb només quatre defenses purs a la plantilla: Dani Alves, Piqué, Puyol i Fontàs -serien cinc si comptem ja Mascherano com un defensa més-. L'entrenament d'ahir al matí, però, sí que el va fer ja amb el grup Andrés Iniesta, que intentarà arribar a temps per jugar dimarts. A més, Guardiola va demanar que s'entrenessin amb ells deu jugadors del filial -Sergi Roberto, Thiago, Miño, Oier, Víctor Vázquez, Tello, Saúl, Oriol Romeu, Armando i Abraham- ja que més d'un haurà d'entrar a la convocatòria. Miño o Oier segur, ja que Pinto està sancionat.

Avui els dos equips faran l'últim entrenament abans de la semifinal de la Lliga de Campions sabent amb quins jugadors poden comptar i amb quins no: el Barça no tindrà Bojan, Abidal, Maxwell, Adriano, Milito ni Montoya, tots lesionats, ni Pinto sancionat; mentre que el Madrid només tindrà les baixes de Pepe i Sergio Ramos, tots dos sancionats, a banda de Gago lesionat, tot i que és un jugador amb qui Mourinho no compta. Ara, si la UEFA accepta alguna de les propostes de sanció per a sis jugadors del Barça, el panorama per a Guardiola podria ser molt pitjor.

Parlarà Aitor Karanka

I a tot això, avui toquen les rodes de premsa dels entrenadors, que últimament estan agafant tanta o més transcendència que els mateixos partits, encara que el Madrid ja ha avisat que Mourinho no parlarà a la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou perquè està sancionat, cosa que fa sempre que ha sigut expulsat amb tots els equips. Tot i això, cal recordar que la UEFA no prohibeix parlar abans o després els tècnics sancionats, però tampoc els hi obliga.

La planificació del dia és la següent: el Reial Madrid no s'entrenarà al Camp Nou com fan la majoria d'equips visitants el dia abans d'un partit de Lliga de Campions, sinó que s'entrenarà a la ciutat esportiva de Valdebebas a les 15.30, i just després anirà cap a Barcelona -Mourinho fa habitualment això si el viatge és curt, i Guardiola també ho ha fet alguna vegada- per oferir les obligatòries rodes de premsa a la ciutat del partit. La del Reial Madrid està prevista per les 19.30 h, en què parlaran Karanka i Benzema. I el pla del Barça és el següent: a les 18.30 h parlarà Xavi Hernández, a les 19 h s'entrenarà al Camp Nou, i just després -cap a les 20.30 h- serà el moment de la roda de premsa del tècnic del Barça.

stats