COPA DEL REI ACB 2011
Esports 12/02/2011

Pesic i Messina, dos estils i un únic objectiu

David Jover
2 min

Madrid.L'altra semifinal de Copa la disputen el Power Electronics València i el Reial Madrid (18 hores, Teledeporte) en un duel que s'endevina d'alt nivell. Els valencians viuen un moment immillorable, amb dotze triomfs en catorze partits entre Lliga i Copa, i tot es deu a l'arribada de Pesic i al gran moment de forma física de Claver, del qual molts esperen que aquesta Copa sigui la de la seva consagració com a gran jugador d'elit. L'aler valencià va fer un autèntic recital als quarts davant el Valladolid amb 19 punts i 32 de valoració, i davant del Madrid, amb tots els scouts de la NBA seguint-lo, no voldrà deixar passar l'ocasió de convèncer-los. Però la presa no és fàcil. El d'Ettore Messina ja no és aquell equip dèbil i poc consistent. Al contrari, ha millorat molt des de principi de temporada i és molt regular, cosa imprescindible per poder assolir la fita de jugar qualsevol final.

Diferents mentalitats per vèncer

Però quines són les armes dels dos entrenadors? Les del Power Electronics són ben clares: fer una defensa agressiva, vigilar molt les línies de passada i en atac buscar una passada extra per trobar l'home més ben situat. La velocitat en la transició ofensiva d'Omar Cook, juntament amb les penetracions i el tir exterior de Rafa Martínez i Claver poden ser una de les claus per aconseguir un lloc a la final. A més, amb l'arribada del català David Navarro, Pesic compta amb una rotació més i de confiança, fet que va quedar palès dijous quan va ser el primer recanvi del partit. Tot això, esclar, amanit del potencial interior de Javtokas i Lishchuk.

En canvi, el Reial Madrid basa més el seu joc en l'apartat físic i el de desgastar el rival cada minut que passa fent rotacions. En atac els blancs confien més en la inspiració de Sergi Llull i les genialitats de Sergio Rodríguez que no pas a buscar un equilibri entre el joc exterior i interior. Només Tomic i Felipe Reyes generen joc sota el cèrcol i estan en condicions de rebre pilotes al pal baix i fabricar-se ells mateixos una cistella.

stats