BÀSQUET- LLIGA ACB
Esports 26/02/2011

El Regal rep el campió a corre-cuita

David Jover
2 min
Xavi Pascual haurà de buscar solucions imaginatives per contrarestar el cansament i el poc temps de preparació.

BARCELONA.Els duels contra el Caja Laboral d'aquest 2011 tenen un component èpic. Partits molt importants i de molta transcendència, unes semifinals de la Copa del Rei i un partit de la Lliga ACB que no es poden preparar en les condicions esperades pels entrenadors, que sempre volen tenir controlat fins a l'últim detall i que s'han de conformar amb 24 hores, o menys, per poder preparar un Barça-Caja Laboral en condicions.

Els culers van arribar ahir al migdia a Barcelona després de la seva gran victòria a la pròrroga contra el Maccabi (85-92) i van fer un entrenament suau de recuperació gairebé després d'aterrar a l'aeroport del Prat. Per tant, el fet de jugar dijous i dissabte fa que Xavi Pascual hagi d'improvisar un partit tan important com el d'avui (18 h, Teledeporte) contra un dels rivals més complicats del panorama ja no nacional sinó europeu, el Caja Laboral de Dusko Ivanovic.

A la Copa del Rei, però, també va passar un fet semblant, ja que el divendres 11 de febrer els blaugranes van derrotar l'altre equip català, el DKV Joventut, i l'endemà, menys de 24 hores després, s'enfrontaven als bascos. El final de la història va ser feliç, com un conte. Victòria àmplia i generosa a les semifinals (92-73), amb 26 punts de Juan Carlos Navarro.

Precedents igualats

En els últims anys el Caja Laboral ha estat la bèstia negra del Regal Barça en totes les competicions. L'any passat va ser l'únic equip que va aconseguir superar els de Xavi Pascual en l'ACB al Palau Blaugrana. En Lliga regular els blaugranes no van perdre cap partit, van fer un rècord de 17-0, i els dos partits en què van caure van ser en el play-off contra els d'Ivanovic en una final per a l'oblit.

El d'avui serà el partit número 50 entre els dos equips amb el Barça com a local. El balanç és clarament favorable per 34 triomfs i 15 derrotes, però en els últims deu partits en què s'han vist les cares el Caja Laboral s'ha emportat sis partits i el Regal, tan sols quatre.

Millor atac vs. millor defensa

I és que avui l'aficionat al bàsquet podrà gaudir del millor equip de la competició en l'aspecte ofensiu contra el millor en l'àmbit defensiu. El Baskonia té el millor atac, amb 79,6 punts per partit, però visita l'equip que defensa més bé d'Europa, el Barça, que tan sols rep 65,1 punts. Els de Pascual ataquen defensant.

stats