BÀSQUET : EUROLLIGA
Esports 24/02/2011

Segon capítol de la batalla entre Alan Anderson i Jeremy Pargo

àlex Gozalbo
3 min
Alan Anderson serà aquest vespre un dels protagonistes del Regal Barça al Nokia Arena, encara conegut com la Mà d'Elies.

El Maccabi Electra Tel Aviv és l'autèntic dominador del bàsquet israelià, on ha guanyat 46 títols de lliga. Des del 1970 fins al 1992 en va encadenar fins a 23 de seguits. En els últims tres anys, en canvi, aquesta hegemonia s'ha discutit i ha perdut dues lligues. L'última, la temporada passada.

Els aficionats del Maccabi van considerar una humiliació la derrota contra el Hapoel Galil Gilboa al seu propi Nokia Arena, encara conegut per tothom com "la mà d'Elies". Un dels protagonistes d'aquella gesta va ser Jeremy Pargo, que va anotar 15 punts a la final. La seva gran actuació li va valer per ser fitxat pel Maccabi, en detriment d'Alan Anderson.

Ara, uns mesos després, els dos es tornaran a veure les cares aquest vespre (20 hores, Esport3). Pargo llueix ara la samarreta del Maccabi Electra Tel Aviv, mentre que Anderson porta la del Regal Barça. En joc hi haurà la primera plaça del grup F del Top 16. Si l'equip que entrena Xavi Pascual guanya o perd per menys de deu punts, tindrà el lideratge al sac. El premi no és menor, ja que atorga el dret a jugar els quarts de final amb el factor camp a favor.

Tot i que en algunes accions del joc poden quedar aparellats, Jeremy Pargo i Alan Anderson ocupen posicions diferents. Un és base, i l'altre, un híbrid entre escorta i aler. Això sí, tots dos estan tenint un impacte brutal en aquesta Eurolliga. Pargo, que mou els seus 100 quilos de pes a una gran velocitat, és el jugador més ben valorat del Top 16 amb 21 de mitjana gràcies a 15,5 punts, 5,3 assistències i 4,3 rebots. Anderson, per la seva banda, garanteix 13 punts i 3 rebots per partit.

"Un pas més"

Alan Anderson afirma: "El millor del Maccabi és que està jugant amb una gran confiança, provocant que els rivals cometin errades. Tots són importants. Crec, però, que si sabem controlar les pèrdues de pilota i tenim tirs oberts, tindrem opcions de victòria".

El jugador del Regal Barça no amaga l'objectiu amb el qual han viatjat fins a Tel Aviv: "Volem guanyar per fer un pas més per poder proclamar-nos campions".

Maccabi Electra Tel Aviv i Regal Barça són dos dels grans favorits al títol d'aquesta temporada, ja que els seus equips combinen talent amb exuberància física i una bona banqueta, amb molts recursos.

El bon joc del conjunt israelià, que ha guanyat els vuit partits que ha jugat a casa a l'Eurolliga per una mitjana de 23 punts de diferència, té un responsable a la banqueta, el tècnic David Blatt. "Està fent una molt bona feina. Hem de tenir en compte que ha canviat cinc o sis jugadors respecte a l'equip que tenia la temporada passada. Tots els nous sembla que han entès ràpidament els sistemes i per això s'han convertit en el millor equip de l'Eurolliga jugant com a local", opina Anderson. El retorn de l'anotador a Tel Aviv ha despertat molt interès entre els mitjans de comunicació locals, que ahir van anar a entrevistar-lo massivament a l'aeroport.

El Maccabi Electra Tel Aviv d'aquesta temporada té poc a veure amb el de la temporada passada i bona part del seu potencial gira entorn Sofoklis Schortsanitis, que condiciona el joc en defensa i en atac durant uns 20 minuts per partit, el temps que la seva condició física li permet.

El partit d'aquest vespre és un dels gran clàssics del bàsquet europeu. Des de l'any 1982 Maccabi Electra Tel Aviv i Regal Barça s'han enfrontat en 28 ocasions, amb 16 victòries del conjunt català i 12 de l'equip israelià.

stats