POLÍTICA ESPORTIVA
Esports 17/12/2010

La lluita per les seleccions, en punt mort

Fa més d'un any que no s'aconsegueix el reconeixement oficial d'una nova federació catalana. Des de la Plataforma Pro Seleccions es creu que darrerament als polítics no els ha interessat aquest afer.

T.padilla / N.garcia
2 min
L'acte de presentació del partit de la selecció catalana de futbol davant d'Hondures, que es jugarà el 28 de desembre.

BARCELONA.La lluita per obtenir el reconeixement oficial de les seleccions catalanes és un dels temes que hi ha sobre la taula el nou govern de Catalunya. Si l'anterior canvi d'aires polític va permetre donar molta importància a aquesta qüestió, els darrers anys aquest debat ha perdut protagonisme i des de sectors propers a la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes no s'amaga cert desencís per la manca de suport polític rebut.

Si inicialment els primers anys van ser d'idil·li, amb Esquerra Republicana manant a la Secretaria General de l'Esport des del 2004, darrerament tot s'ha refredat. La crisi econòmica, de fet, ha afectat els plans de la Secretaria, que no sempre ha pogut ajudar algunes seleccions ja oficials quan s'ha tractat de competir, com en el cas de la selecció de fistbol, que no va poder desplaçar-se fins a Xile per disputar el Mundial d'aquest esport.

El 2004 només tres seleccions catalanes tenien reconeixement oficial -curses de muntanya, corfbol i fisioculturisme, tot i que aquestes dues últimes van haver de ratificar de nou la seva oficialitat a posteriori-, i actualment n'hi ha vint. La Secretaria General de l'Esport, doncs, es defensa afirmant que "no s'ha deixat mai de treballar, amb un suport evident cap a les nostres seleccions". El darrer any, però, no s'ha aconseguit cap reconeixement, tot i que la Secretaria diu que "s'ha fet bona feina per aconseguir més seleccions i, sobretot, per mantenir les que tenim". Les darreres seleccions a ser reconegudes van ser les de fut-tenis, futvòlei i touch-rugbi, el 2009. Des de la Plataforma es creu que darrerament al Govern no li ha interessat gaire aquesta aspiració per diferents motius.

Un dels darrers punts que ha certificat el divorci entre la Secretaria General i la Plataforma ha estat la creació del Premi a l'esportista català de l'any, que segons els membres de la Plataforma treu protagonisme al seu Premi Lluís Companys. De fet, la Plataforma no va ser convidada a la gala del primer premi a l'esportista català.

En les darreres setmanes ja s'han produït els primers contactes entre la Plataforma Pro Seleccions i Convergència i Unió. Més enllà de paraules i de les bones intencions, però, encara no s'ha traçat cap línia d'acció en l'afer de buscar l'oficialitat de les seleccions.

stats