REYES I VÍCTOR RUIZ, EXPULSATS
Esports 23/12/2010

Tocarà remuntar a Cornellà per culpa d'un penal inexistent

Víctor Ruiz, que va ser expulsat, intenta pispar la pilota al davanter local Diego Costa, ahir al Calderón.

BarcelonaNo va ser només un partit d'anada de Copa del Rei. El d'ahir al Calderón va ser un partit tan intens, tan estirat, que durant algunes fases va semblar que era una eliminatòria única, sense tornada a Cornellà-El Prat.

Pochettino va buscar repetir el mateix partit de fa poc menys d'un mes, però amb lliçons apreses del dia del derbi. Defensa avançada, i pressió en zona mitja, obligant els locals a jugar en llarg, però ajustant la posició del porter, ahir Cristian, atent a les ajudes a l'esquena dels centrals i reculant estratègicament quan el Kun buscava l'espai. Això, però, va exigir molt, massa, als defenses blanc-i-blaus, que van carregar-se aviat amb una groga (Víctor Ruiz acabaria expulsat per doble amonestació). Ofensivament, l'Espanyol va acompanyar millor a Osvaldo, que va continuar sent el jugador més profund, però amb els mitges puntes de socis pròxims, rebent les seves cessions de cara i incorporant-se des de segona línia.

Des del primer minut va ser un partit vibrant, gairebé trencat. Són dos equips de poc toc, de combinacions curtes i directes. Es van succeir les ocasions a una porteria i a l'altra. Cristian i De Gea van tenir feina, pels xuts del Kun (Diego Forlán va ser substituït per lesió abans del quart d'hora) i d'Osvaldo, els més perillosos de cada bàndol. Quan el partit començava a entrar a la fase de necessitar una pausa, la del descans, va arribar la primera de les decisions errònies de Fernández Borbalán. Va interpretar la postura d'Amat fora de l'àrea com unes mans voluntàries del central periquito i va xiular penal. Ni eren mans, ni eren dins la zona de càstig. Simao Sabrosa, però, va agrair el regal anticipat de reis i va fer l'1-0. Minuts després, va arribar el segon error, quan l'àrbitre va ignorar l'agressió de Dátolo i va expulsar només Reyes, per queixar-se.

Després del descans, l'Espanyol va sortir decidit a buscar l'empat. Necessitava el gol fora de casa, un aval per a la tornada. L'Atlètic va posar-se a les ordres del Kun i de De Gea, i va esperar la màgia de l'argentí per sentenciar, i les mans del porter per mantenir la porteria a zero. Van tenir ocasions els homes de Pochettino, van posar-hi futbol i empenta. Osvaldo va tenir fins a tres ocasions claríssimes, però no va poder evitar que a l'Espanyol li quedi un mal resultat del Calderón. Hi ha esperança, perquè la remuntada serà a Cornellà-El Prat.