BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 14/03/2011

Tres partits amb un dòcil Regal Barça

àlex Gozalbo
2 min
Huertas, Donaldson i Otegui lluiten amb Sada.

Des que va aparcar l'Eurolliga, el Regal Barça ha perdut lluentor. La càrrega de treball a mitjà termini del conjunt de Xavi Pascual, que ja pensa en l'encreuament de quarts de final contra el Panathinaikos, està afectant en excés el dia a dia de la Lliga ACB. L'equip català, que ahir tenia les baixes de Fran Vázquez, Joe Ingles i Terrence Morris, suma tres encontres molt allunyat del seu nivell habitual, tot i que ha acumulat dues victòries i tan sols una derrota.

Les claus s'han de buscar tant en atac com en defensa. Ofensivament, el Regal Barça s'ha deixat cinc punts pel camí, ja que en els últims tres partits la seva mitjana ha baixat dels 77,2 punts als 72,3. El baix percentatge en triples (23,1%) està afectant un equip acostumat a trobar-se amb molts punts fàcils.

En defensa, el Regal Barça està patint més del compte en dos aspectes: els bloquejos i el rebot. Ahir, Xavi Pascual va recordar als seus jugadors que l'opció de canviar l'assignació defensiva quan reben un bloqueig és una alternativa i no s'ha de convertir en la primera opció. Els jugadors s'acomoden i opten pel camí fàcil (el canvi), i perden pressió defensiva. El rebot també preocupa, ja que el Menorca Bàsquet, per exemple, n'hi va capturar 15 d'ofensius.

L'Asefa Estudiantes, que divendres visita el Palau Blaugrana, és l'últim rival amb qui haurà de jugar el Regal Barça abans de recuperar el fil de l'Eurolliga. La setmana que avui comença tornarà a tenir una sobrecàrrega de treball físic important, un aspecte del tot necessari per afrontar l'exigent sèrie contra el Panathinaikos amb garanties.

Derrota al Nou Congost

L'Assignia Manresa va caure ahir al vespre al Nou Congost contra el Gran Canària 2014 (70-77) i no va poder sumar la novena victòria de la temporada.

stats