TRES PARTITS AMB GOLS DE L'ASTURIÀ
Esports 22/02/2011

Villa, com el bon vi, millora amb el pas dels anys

David Villa viu un moment dolç de cara a porteria. Consolidat com el tercer màxim golejador de Primera, està demostrant a tothom que potser Guardiola va fallar amb Ibrahimovic, però no amb ell.

Toni Padilla
3 min
El COSTUM DE CRIDAR Villa ha marcat  gols importants en tres  partits consecutius.  El de Londres pot valer  el seu pes en or.

BarcelonaFins a tres cops els periodistes van preguntar a David Villa sobre què pensava del fet que ja hagi marcat tants gols a la Lliga com Zlatan Ibrahimovic. Villa va fer-se el distret dos cops, i finalment va reconèixer que li havien comentat aquesta dada. Però que no li importava gaire. Segurament, per a Villa el fet d'anar camí de superar les xifres d'un home que va marxar del Barça sense ser gaire estimat li importa poc. Però per al Barça té el seu valor, ja que estem parlant dels dos grans davanters centres fitxats per Guardiola per ocupar el buit deixat per Samuel Eto'o. Si el suec, a nivell estadístic, va rendir prou bé, però va tenir menys feeling que el camerunès, Villa ha encaixat a la perfecció al grup, es porta bé amb Guardiola i marcarà més gols que el davanter suec.

Contra l'Athletic, malgrat que només va gaudir de dos entrenaments a causa d'un fort cop patit a Londres que el va fer treballar un dia en solitari, va tornar a ser l'obrellaunes amb el primer gol del matx. Ara ja en porta 16 a la Lliga, tants com Ibrahimovic, i ha arribat als 20 en totes les competicions. El suec en va fer 21 en total, però amb tot el que queda per davant, la lògica del futbol diu que el Guaje hauria de superar aquests registres.

Villa, el rival de Villa

L'asturià, però, va deixar clar que no li importa gaire Ibrahimovic. Ni ha coincidit amb ell, ni hi té relació més enllà d'haver-s'hi enfrontat algun cop. El principal rival de Villa és ell mateix.

Competitiu, Villa podria superar aquesta temporada els 31 gols entre totes les competicions que va fer amb el València la temporada 2008/09. El seu millor registre des que va debutar com a professional amb l'Sporting a Segona Divisió ara farà més d'una dècada. Ara fa dos anys, Villa va acabar la temporada amb 28 gols a Primera Divisió (el màxim golejador va ser l'uruguaià Diego Forlán, amb 32), però entre les altres competicions que va jugar tot just va fer tres gols més: un en la Copa del Rei, un en la Supercopa estatal i un altre en competicions europees.

Amb 16 gols en Lliga, Villa hauria de fer-se un fart de marcar el que queda de temporada per arribar als 28 gols en aquesta competició, però si que té més prop superar els 31 gols globals. En porta 20. I de partits en queden, especialment si l'equip elimina l'Arsenal. Perquè jugar la Lliga de Campions era una de les raons que va motivar l'asturià a abandonar la nau del València. A part d'uns quarts de final jugats aquella temporada en què el València va eliminar l'Inter als vuitens de final, Villa no ha anat més cops més enllà dels vuitens de final. Aquella temporada, 2006/07, en què el València va eliminar l'Inter, per cert, l'asturià va fer un gol increïble a San Siro. I Ibrahimovic, que jugava la seva temporada amb els interistes, no va veure porteria.

L'equip també marca més

Villa, doncs, podria firmar en la seva primera temporada en blaugrana el seu millor any pel que fa a la xifra de gols. L'aportació de Villa, però, és valorada a l'equip sobretot per tot el que aporta. "Un jugador increïble, s'entén a la perfecció amb els companys", apuntava Pinto. "Sempre es parla dels gols, però tàcticament és un jugador que ens ajuda a marcar més com a equip", afegia Iniesta. I com altres cops, el de Fuentealbilla tenia raó.

Perquè el Barça també s'ha superat pel que fa als gols marcats. Ara mateix n'acumula 73 en partits de Lliga, 14 més que la temporada passada. I dels 21 jugadors de la plantilla, 20 ja han vist porteria. Només Mascherano no ha marcat en un equip en què els futbolistes donen assistències i fan gols. Un equip en què tots treballen com un bloc, i en què en atac hi ha tres homes que van camí de viure la seva millor temporada a nivell golejador: Messi, Pedro i Villa. I si aquests tres homes fan molts gols, l'equip fa més gols. I si l'equip fa més gols, hi ha més opcions de guanyar títols. I en el fons, Villa ha arribat a Barcelona precisament per a això. Per poder guanyar títols.

stats