CICLISME - VOLTA A CATALUNYA
Esports 21/03/2011

Xavier Tondo: "La Volta ha fet un gran salt qualitatiu des de l'any passat"

Favorit Amb la baixa de 'Purito' Rodríguez, Tondo, segon en la passada edició, vol prendre el relleu i guanyar a casa contra homes com Alberto Contador i Ivan Basso

Albert Rabadan
2 min
Xavi Tondo creu que aquest pot ser el seu any a la Volta Catalunya.

Des d'avui i fins el diumenge 27, el ciclisme català té el reconeixement a la seva llarga trajectòria amb la celebració del centenari de la Volta a Catalunya, una prova que es manté a la màxima divisió del ciclisme, el WorldTour. El moment dolç del ciclisme català es va demostrar l'any passat amb la victòria de Joaquim Rodríguez Purito , que no podrà defensar el títol per lesió. En aquest escenari, Xavier Tondo (Valls, 1978), segon en l'edició anterior, passa a ser la màxima aspiració catalana.

Què representa per a tu el centenari de la Volta a Catalunya?

És una gran il·lusió i més en una cursa que és de les més antigues del món. Segurament no té la importància que tenia fa uns 20 anys, però almenys des de l'any passat, amb el canvi al mes de març, s'ha fet un salt de nivell força important.

Amb l'absència de Quim Rodríguez, sents el pes de ser la punta de llança dels catalans?

És una llàstima que no pugui ser-hi, preferiria participar amb en Quim a la carretera i intentar un doblet de catalans. Jo sempre procuro fer-ho bé i tant de bo pugui tornar a estar lluitant per la victòria aviat.

Veient la participació de primer nivell: Contador, Basso, Mentxov, Evans... Amb quines aspiracions afrontes la Volta?

Amb Contador i Basso ja hi he corregut algunes vegades, també amb Evans, a l'últim Giro... Serà difícil, però he de pensar que vaig ser segon l'any passat i que he treballat bé per estar aquí al 100%. Sempre toco de peus a terra, però he d'aprofitar les ganes i la il·lusió amb què arribo.

El recorregut té una sola etapa decisiva, l'arribada a l'estació de Pal. Creus que t'afavoreix?

Una cosa és clara: si arriba algú sol al final d'etapa difícilment se'l podrà desbancar. Ara bé, si hi arriba un grup reduït, pot ser que la cursa es decideixi per les posicions d'entrada a meta i que sigui molt emocionant, sense diferències.

Estàs més tranquil ara amb el suport d'un equip com Movistar ?

De fet, nosaltres afrontarem l'etapa de Pal amb les mateixes opcions que els altres dos líders: Mauricio Soler i Beñat Intxausti. Soler ja s'ha recuperat de la caiguda a Múrcia i sabem del que és capaç i també som conscients del potencial i la projecció d'en Beñat.

stats