Esports 26/02/2011

Les baixes, el gran maldecap del Barça

Carles Puyol, Víctor Valdés, Dani Alves i Xavi Hernández són baixa avui a Palma en un partit que, a mesura que s'acosta, s'ha anat complicant per aquestes absències de jugadors claus.

Toni Padilla
2 min
Keita en acció contra l'Atlètic de Madrid. El malià té opcions  de jugar avui des del primer minut.

Barcelona.Quatre dels puntals del Barça són baixa al partit d'avui davant de l'últim equip que va puntuar al Camp Nou, el Mallorca. En el seu moment, s'esperava que només Puyol seria baixa per a aquest partit, però primer va caure Valdés, després Alves per sanció i finalment Xavi. Guardiola, doncs, afronta el partit demanant als seus màxima concentració per evitar un ensurt que pugui donar ànims al Madrid, que juga acte seguit davant del Deportivo.

De lesions sempre n'hi ha, però és la primera vegada en molt de temps en què el conjunt que entrena Pep Guardiola té moltes absències a la vegada. Ara, en aquell empat de l'anada es va viure una situació molt semblant, quan el Barça va començar a rebre les conseqüències del Mundial, ja que no va poder disposar de vuit dels seus mundialistes.

En defensa, tocarà jugar amb els dos laterals suplents (Adriano i Maxwell), perquè Abidal segueix jugant de central en absència de Puyol. A la porteria, tothom sap que li toca a Pinto, amb una bona actuació l'última setmana davant de l'Athletic. Però més complicada serà la substitució de Xavi al centre del camp, ja que l'equip perd el seu referent. Guardiola tindrà tres futbolistes per escollir: Mascherano, Seydou Keita i el jove Thiago Alcántara, amb un perfil aquest últim molt més pròxim a Xavi, però amb menys experiència que els altres dos aspirants.

Els locals, dirigits per dos exblaugranes, el danès Michael Laudrup i Miguel Ángel Nadal, han preparat a consciència un partit qualificat de "vital" per als seus interessos en la seva lluita per assegurar la permanència com més aviat millor. Laudrup no podrà comptar amb el lesionat defensa balear Iván Ramis i la incògnita radica a conèixer els seus plans tàctics. Li sol agradar atacar, però davant hi ha el Barça. I en l'últim partit a casa, després de fer un gol es va dedicar a defensar l'1 a 0 com fos.

Bons resultats a Palma

I tot, a una ciutat on el Barça sol sumar bons resultats. L'última vegada que el Mallorca va arrencar un punt davant els blaugranes com a local va ser en la jornada vint-i-cinquena de la temporada 2001/2002, quan va signar un empat sense gols. Des de llavors, el Barça sempre s'ha emportat els tres punts. El Mallorca, però, a casa sol obtenir bons resultats (la golejada de l'Sporting n'és l'excepció) i fins i tot va empatar davant del Reial Madrid de José Mourinho en la primera jornada de Lliga.

stats