EL BITLLET
Esports 08/03/2011

Els centrals també ataquen

Ricard Torquemada
1 min

Ser central al Barça no és fàcil, sobretot per als centrals. Acostumats a defensar, Pep Guardiola els exigeix sobretot en la sortida de la pilota, la seva principal obsessió. Les baixes de Carles Puyol i Gerard Piqué són importants per l'autoritat que tenen, però Eric Abidal s'ha presentat com un central majúscul i Busquets garanteix moltes de les obligacions d'aquest rol.

El mig centre es presenta com el clar candidat per fer parella amb el francès perquè l'alineació de Milito, a banda del seu rendiment individual, ajuntaria dos esquerrans. Això implicaria una sortida previsible, a banda de negar la projecció ofensiva d'Alves perquè l'orientació natural de l'atac seria cap a l'esquerra.

Busquets entén el joc i domina l'anticipació, tindria l'auxili de la velocitat d'Abidal i triaria el millor camí per engegar el joc de posició. Per Guardiola, el defensa ha de saber atacar i el davanter ha de saber defensar. Per això Maxwell ha jugat d'extrem i Touré va ser central a la final de Copa de Mestalla, la de Champions a Roma i la semifinal a Stamford Bridge.

stats