Esports 27/12/2010

Les entrades per a la tornada a Montjuïc, a bon ritme

A només un dia per enfrontar-se a Hondures, el ritme d'entrades per al partit va pel bon camí. Avui se superaran les 10.000 localitats venudes i s'està treballant amb associacions culturals perquè es facin sentir.

David Jover
2 min
L'octubre de 2006, al Camp  Nou, es va viure una autèntica festa del futbol i les reivindicacions al Catalunya-Euskadi.

BARCELONA.L'aficionat que sempre acompanya la Selecció Catalana té més motius que mai per fer acte de presència demà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (19 h). La darrera sentència del Tribunal Suprem ha encès els llums d'alarma i el partit d'aquest dimarts davant d'Hondures servirà per alçar la veu i denunciar tots els greuges que s'han comès darrerament. Un d'ells, i el més cridaner, serà el del català a l'escola. La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha mantingut els darrers dies converses amb Òmnium Cultural perquè diverses associacions vagin al partit de bracet i es facin notar a l'Estadi. Això comportarà que més persones aniran a la muntanya màgica i significarà que s'hauran venut més entrades de les previstes inicialment.

Segons la FCF, en els dos fons de darrere les porteries, les entrades estan totalment esgotades, tot i que també s'afirma que no s'obrirà, ni de bon tros, tot l'Estadi Olímpic. L'anomenat segon anell romandrà tancat i el públic se situarà a la primera graderia. Els preus, gens prohibitius, que van dels 10 euros als laterals fins als 25 euros a tribuna, estan fent que la gent s'animi a assistir al partit.

A més, es posarà a disposició dels aficionats que el necessitin un servei continu de busos llançadora des de la plaça Espanya de Barcelona, al costat de les torres venecianes, fins a l'Estadi Olímpic, perquè la mobilitat i l'accés al recinte sigui més fàcil. Fins divendres passat el nombre de localitats venudes era de més de 7.000, però avui aquesta xifra se situarà per sobre de les 10.000 entrades, nombre màgic perquè permet a la Federació cobrir les despeses i no perdre diners amb la celebració del matx. L'objectiu, però, és arribar a 20.000 persones.

Onze anys després

L'Estadi Olímpic Lluís Companys fa 11 anys que no acull un partit de la Selecció Catalana. El darrer enfrontament que es va viure a Montjuïc, amb 48.000 espectadors, va ser la victòria davant la ja desapareguda Iugoslàvia l'any 1999 (1-0 amb gol d'Òscar Garcia, ara ajudant de Johan Cruyff a la banqueta). Anteriorment s'hi havien jugat dos partits més davant Bulgària (1-1) i Nigèria (5-0). Per tant, contra Hondures es disputarà el quart partit en la història de la selecció al recinte que gestiona l'Ajuntament de Barcelona.

Tot i que la intenció de la Federació era jugar a Cornellà-El Prat, el fet que hi podia haver un homenatge a Dani Jarque en aquestes dates feia impossible que se celebressin dos esdeveniments tan importants en pocs dies. Per això l'opció de jugar a Montjuïc va prendre força i la Federació Catalana va veure amb bons ulls tornar al recinte que els va acollir en els primers partits de la dècada dels noranta. Ara el que cal és que els jugadors notin l'alè d'un públic entregat i que reclama l'oficialitat de les seleccions catalanes. No serà fàcil però un Estadi Olímpic sorollós i mobilitzat amb les causes que afecten el país permetrà encarar el futur de la selecció amb garanties.

stats