HANDBOL
Esports 06/05/2011

Un estil propi de joc que tindrà vigència fins al juny del 2013

David R. Jover
2 min
Sandro Rosell, Xavi Pascual i Eduard Coll escenifiquen l'acord per la renovació del tècnic barceloní.

Enric Masip no tenia cap dubte de les capacitats de Xavi Pascual per dirigir l'equip des de fa molts mesos. És més, el veu com l'entrenador ideal per al Barça Borges per tot el que ha aportat i està donant a la secció. "Ha creat una filosofia pròpia de joc amb la defensa, una cosa que jo no recordava des de l'època de Valero Rivera amb el seu famós 5-1", va dir ahir Masip mentre anunciava que Pascual seguiria com a primer entrenador fins al 30 de juny del 2013.

La comparació amb Valero Rivera -que va aconseguir sis Copes d'Europa- de moment és agosarada, però el Barça ha demostrat aquesta temporada a Espanya i a Europa que ha tornat a reinventar l'handbol i que torna a estar al costat dels millors i no un pèl per sota com en els últims tres anys.

I és que Pascual, des que va agafar l'equip, el 9 de febrer del 2009, va capgirar i canviar la mentalitat d'uns jugadors que estaven més acostumats a quedar-se fora de les finals i perdre-les que de guanyar-les, cosa que amb ell s'ha recuperat gràcies a una feina que pot donar els seus fruits properament amb la consecució de la Lliga Asobal i, qui sap, d'una Copa d'Europa. I és que després d'eliminar el vigent campió, el Kiel, el conjunt blaugrana somia a emportar-se-la. Tot i així, davant seu hi haurà el Rhein Neckar-Löwen i, en cas de final, el Ciudad Real o l'Hamburg.

I és que aconseguir els dos títols seria un "somni" per a un Pascual que es va mostrar "molt feliç" en el moment en què es va anunciar l'acord. A més, va reconèixer que no va tenir cap altra oferta i que per a ell ser al Barça és "un somni que està complint".

El Barça ha confiat en un model de fer les coses i de portar un equip i Pascual sap que si pot seguir treballant els títols aniran caient com passava als anys noranta. No és Valero, però la seva implicació i il·lusió l'han fet inventor d'un nou estil de què el Palau seguirà gaudint.

stats