HANDBOL - LLIGA ASOBAL
Esports 26/04/2011

Un dia estrany per recuperar la corona perduda de campió

Toni Padilla
2 min
Laszlo Nagy ja va guanyar a la pista del Ciudad Real el 2006. Avui hi pot guanyar la Lliga amb el Barça Borges.

Durant les quatre últimes temporades, el Ciudad Real ha fet festa grossa a mesura que sumava títols de campió de la Lliga Asobal. Avui a les 20.30, però, el Barça Borges en tindrà prou amb un empat per tallar la ratxa dels homes de Talant Djushebaev precisament a casa seva. Amb 26 victòries en 26 jornades, els homes de Xavi Pascual saben que encara que avui es perdi, la Lliga ja és gairebé al sac. Però fer-ho a casa de l'etern rival té un valor afegit.

Amb sis punts d'avantatge sobre els castellans a manca de quatre jornades per la fi de la lliga, els jugadors blaugranes arriben a la cita d' aquest vespre cansats després de derrotar en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions el Kiel per 27 a 25 en un partit molt dur. Dos gols que no asseguren la presència dels catalans a la final four de Colònia, una final en què segurament hi serà un Ciudad Real que va derrotar el Flensburg per 24 a 38 a domicili. El partit, però, es va jugar dimecres.

Xavi Pascual no amagava ahir la seva impotència en veure com els dirigents de la lliga Asobal fan jugar el millor partit possible del campionat tot just 48 hores després d'un matx tant dur com el del Kiel. Aquest matí l'equip agafarà l'AVE cap a Madrid, i d'aquí anirà fins a Ciudad Real amb una expedició en què no hi faltarà el jove porter Gonzalo Pérez de Vargas. Pascual s'emporta tots els jugadors i decidirà a última hora qui cau de la llista. El tècnic català, que podria guanyar la seva primera Lliga avui, vol que tothom sigui a Ciudad Real per si toca celebrar el primer títol de Lliga blaugrana des del que van guanyar amb Xesco Espar el 2006. Seria el divuitè títol de Lliga del club.

Malgrat el cansament acumulat, el Barça Borges s'ha posat al cap la idea de superar el Ciudad Real per poder aspirar a guanyar absolutament tots els partits de Lliga, tal com va fer el Ciudad Real la temporada passada. Per fer-ho, caldrà guanyar en una pista en què ningú s'imposa en partit de Lliga des de l'1 de desembre del 2004, quan precisament els blaugranes van guanyar per 30 a 36. Des de llavors, els castellans han sumat 95 victòries i un empat.

stats