BÀSQUET-EUROLLIGA
Esports 04/03/2011

La 'final four' passa per Atenes

Després de vèncer ahir l'Olimpija de Ljubljana per 76-58, el Regal Barça ja sap amb qui se les haurà per poder assolir la tercera final four consecutiva. Els grecs, últim escull per assolir les semifinals.

David Jover
2 min
La 'final four'  passa per Atenes

Barcelona.Des que ara fa set anys es van instaurar els quarts de final ( play-off ) a l'Eurolliga, la temporada 2004-05, el Barça ha jugat sis cops aquesta eliminatòria, les últimes sis. Per tant, l'equip que dirigeix Xavi Pascual fa més d'un lustre que està entre els grans d'Europa.

Però com que l'objectiu, de nou, és ser el millor i no un equip més dels vuit classificats, el Regal Barça sap que el pas a la final four passa per vèncer un dels grans d'Europa, el Panathinaikòs d'Atenes, campió d'Europa ara fa dues temporades. Tots dos conjunts no s'han enfrontat mai en una eliminatòria d'aquest estil, però sí que ho han fet en la fase prèvia o en el Top 16.

Sense anar més lluny, la temporada passada els catalans van superar dos cops els de Zeljko Obradovic (83-71 al Palau i 67-70 a l'Oaka). A més, en el record dels blaugranes més veterans sempre quedarà el tap il·legal de Vrankovic a Montero a la final de l'any 96.

Ahir, el conjunt grec va vèncer a la pista de l'Unicaja de Màlaga per 61-77 i, com que el Caja Laboral va fer el mateix a la pista del Lietuvos Rytas (68-77), els de Zeljko Obradovic han acabat com a segons de grup perquè tenien perdut el basket average amb el conjunt basc.

La lluita per un lloc a la final a quatre que es disputarà al Palau Sant Jordi del 6 al 8 de maig començarà al Palau Blaugrana en una eliminatòria al millor de cinc partits. El primer matx davant el Panathinaikòs serà el 22 de març i el segon, tan sols dos dies després, el 24. Després de jugar a Barcelona, l'eliminatòria es traslladarà a l'Oaka d'Atenes, on s'hi jugarà, com a mínim, un partit el 29 de març. En cas de ser necessari, el quart partit també seria a la pista dels grecs i si en fes falta un cinquè, aquest es disputaria al Palau Blaugrana el 6 d'abril, un mes abans de disputar-se la fase final. Si el Barça hi accedeix, se la jugaria a la semifinal amb el guanyador de l'eliminatòria entre l'Olympiakòs i el Montepaschi Siena.

Tràmit superat

En l'últim partit del Top 16 disputat ahir al vespre al Palau Blaugranava, el Barça de Xavi Pascual va sumar la 21a victòria consecutiva -entre Lliga, Copa i Eurolliga- i va superar l'Olimpija de Ljubljana (76-58), que va plantar cara durant el primer temps, però que es va quedar sense benzina en la segona meitat per culpa de la superioritat física que van demostrar els catalans, tot i que Navarro no va jugar.

stats