LLIGA
Esports 20/03/2011

I al final, hi va haver futbol al Camp Nou

Toni Padilla
2 min
Piqué, Iniesta i Bojan, amb les samarretes que van portar els jugadors abans de començar el partit amb la frase "T'estimen, Abi".

El d'ahir no va ser un partit de futbol normal. Per començar, van saltar a la gespa dos equips amb una samarreta dedicada al mateix jugador, Abidal. El Barça en portava una en què és podia llegir: "T'estimem, Abi". El Getafe, una en català que deia: "Ànims, Abidal". L'estadi, amb moltes pancartes que feien referència al francès, encara ingressat després de ser operat d'un tumor al fetge, també va aplaudir durant tot el minut 22 de partit, el número del dorsal del francès.

Si l'inici del partit va estar marcar pel record a Abidal, al final, després dels patiments, Sandro Rosell va alçar la veu per afirmar que estava molt "enfadat", i tots els jugadors que van parlar amb la premsa enviaven missatges referents a la informació que relacionava el club amb el dopatge. "Hi han informacions amb mala llet", deia Alves. "Si volen, que ens facin proves", deia Mascherano. "Es poden entendre crítiques, però altres coses no", deixava anar Adriano.

No, el d'ahir no va ser un partit de futbol normal. A més, a partir d'avui el Barça entra en un període de 15 dies sense futbol gràcies als partits internacional de seleccions que serà l'avantsala a un mes d'abril ple d'emocions: quarts de final de la Lliga de Campions, visita al Bernabéu i la final de Copa davant dels blancs. I si es compleixen els pronòstics, tindríem més duels amb el Madrid a principi d'abril. Sí, ahir era complicat centrar-se amb el Getafe.

En global, van ser 90 minuts de futbol envoltats d'un munt d'emocions nascudes fora dels terrenys de joc. El Barça va projectar un vídeo amb imatges d'Abidal als videomarcadors de l'estadi per començar, i a les graderies s'hi van veure pancartes en català, en castellà i en francès. En una jornada poliglota, el minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Japó va acabar de crear un ambient diferent. Amb missatge en japonès inclòs.

Dia del Pare

Guardiola havia intentat motivar a tothom de cara al partit deixant clar que si punxes contra el Getafe pots perdre la lliga. I en els últims minuts de partit l'ombra de l'empat va sobrevolar el cap dels jugadors del Barça. El tècnic de Santpedor, que ahir celebrava el seu sant, va acabar, malgrat tot, satisfet del rendiment dels seus, i va admetre que no havia estat una setmana gens fàcil. "Han passat moltes coses, ha estat una setmana molt llarga. Però l'equip ha respost realment bé. Calia veure com respondria l'equip després de totes aquestes coses, i l'equip ho ha fet bé. Cal insistir en aquesta idea del joc".

Un joc que alguns han posat en dubte amb l'afer del dopatge. I justament per això, els futbolistes van voler enviar missatges des de la zona mixta defensant el grup. I posats a enviar missatges, tothom va recordar Abidal. Un cop superat l'ensurt, tothom dóna per fet que el francès tornarà a jugar la temporada vinent, i ara toca fer-lo riure amb gols com el d'un Alves que va explicar la seva dedicatòria, jugant amb alguns dels tatuatges que porta. "L'he dedicat al meu pare, que estava al camp, i també a la meva dona, que em pressionava molt perquè feia massa temps que no feia un gol". Un dia de dedicatòries, vaja.

stats