DOS LESIONATS MÉS
Esports 01/05/2011

La maledicció dels laterals del Barça

Martí Molina
2 min
Milito es va fer una una ruptura fibril·lar al bíceps femoral de la cama esquerra durant el partit que el Barça va perdre al camp de la Reial Societat.

Martín Montoya va ser l'últim dels laterals blaugranes a caure lesionat. El jugador del filial debutava com a titular amb el primer equip del Barça, i ho feia per donar un partit de descans a Dani Alves de cara al compromís de Champions de dimarts. Però va haver d'abandonar el terreny de joc als dotze minuts de partit. El futbolista corria amb la pilota controlada quan va rebre una entrada de Raúl Tamudo i va caure a terra, impactant amb la clavícula. De seguida va notar que s'havia fet mal i va haver de deixar el terreny de joc, precisament per Alves. Ja a l'hospital, a Montoya se li va diagnosticar una luxació acromioclavicular a l'espatlla esquerra i també una fractura al terç mitjà de la clavícula esquerra. Una lesió que el mantindrà fora del terreny de joc durant un període d'entre 4 i 6 setmanes, cosa que significa dir adéu a la temporada.

No va ser l'única baixa del partit d'ahir. En una vetllada desafortunada a l'estadi donostiarra d'Anoeta, Milito es va fer una ruptura fibril·lar al bíceps femoral de la cama esquerra; i tot i que avui li faran més proves, el central argentí no podrà disputar la tornada de semifinals contra el Madrid.

La maledicció dels laterals va començar després del partit al Sánchez Pizjuán, contra el Sevilla (13 de març). Maxwell va acabar el partit amb una lesió a l'abductor i va estar quinze dies de baixa. I aquella mateixa setmana es va conèixer el tumor al fetge d'Eric Abidal. El jugador francès va ser intervingut amb urgència, però la llarga recuperació impedirà que el futbolista pugui tornar als terrenys de joc fins a l'inici de la pretemporada.

Sense Maxwell ni Abidal, el recanvi a la banda esquerra de la defensa va ser Adriano. El brasiler va disputar la majoria de partits de titular -exceptuant l'enfrontament contra l'Almeria, que va poder descansar aprofitant que Maxwell ja s'havia recuperat-. Però quan Adriano estava jugant al millor moment des que és al Barça, el brasiler es convertiria en la segona víctima de llarga durada a la final de Copa que l'equip va perdre contra el Reial Madrid. A la pròrroga, es va fer una ruptura fibril·lar a l'abductor i va dir pràcticament adéu a la temporada.

Maxwell ocuparia el lateral esquerra al següent enfrontament, contra l'Osasuna, però un cop acabat el partit patia una pubàlgia que el manté fora del terreny de joc.

La llista de baixes fa que, de cara a la tornada de Champions contra el Madrid, Guardiola es vegi gairebé obligat a repetir la mateixa línia defensiva que al partit d'anada: Alves a la dreta, Piqué i Mascherano de centrals, i Puyol a la banda esquerra.

Després del partit contra la Reial Societat, l'entrenador blaugrana va lamentar la mala sort que té el seu equip amb les lesions, i més en el tram decisiu de la competició. "L'equip arriba just d'efectius al tram final de la competició" i que per això necessita "el suport de la gent perquè ens doni un cop de mà". Perquè "quan competeixes en totes les competicions i tens baixes, tot costa més".

stats