Esports 20/02/2011

Els mateixos de l'Emirates per domar els lleons

Sense partit entre setmana, Guardiola segurament farà jugar el mateix equip que va perdre al camp de l'Arsenal. L'Athletic, sense Orbaiz ni San José, és més fort ara que als vuitens de Copa (0-0 i 1-1).

Albert Solé
2 min

BarcelonaDesprés de dues ensopegades seguides -l'empat a Gijón i la derrota a Londres-, i d'haver trencat l'espectacular ratxa de 16 victòries seguides, el Barça posarà a prova la seva fortalesa mental avui contra l'Athletic Club al Camp Nou. Pep Guardiola ha conjurat el seu equip perquè s'oblidi del partit de tornada dels vuitens de Champions del 8 de març -tot i que el vestidor blaugrana desitjaria que es jugués avui mateix- i se centri al 100% ens els pròxims quatre partits de Lliga. Cap dels quatre serà fàcil: els duels amb l'Athletic Club sempre exigeixen molt als blaugranes; el Mallorca és un dels pocs equips que li ha robat punts al Barça; les visites a Mestalla mai són bon negoci, i el Saragossa ha sortit del pou gràcies a Javier Aguirre a la banqueta.

Quatre partits en tres setmanes

El primer d'aquests quatre partits en tres setmanes és el d'avui contra l'Athletic Club al Camp Nou, el quart duel català-basc de la temporada, i l'onzè entre Caparrós i Guardiola en dos anys i mig. Sense partit entre setmana a l'horitzó, Guardiola no haurà de fer rotacions i per això segurament farà jugar el mateix equip que va perdre a Londres dimecres passat, que és el famós onze de gala sense Puyol -encara lesionat- i amb Abidal de central i Maxwell al lateral esquerre. Les úniques baixes del Barça per al partit d'avui són el capità i Jeffren Suárez, ja que David Villa i Afellay s'han recuperat a temps de les seves molèsties. Guardiola, però, com és habitual, posa l'accent en la dificultat del partit i del rival: "Sempre ha estat un partit molt igualat, perquè hem de contrarestar el joc directe de l'Athletic. Sempre ens ha costat". Els dos últims partits contra el biscaïns són els dos de Copa en què el Barça no va ser capaç de guanyar, però va passar a quarts gràcies al gol d'Abidal a San Mamés (1-1).

Aquest cop Llorente hi serà

El 0-0 al Camp Nou en el torneig del KO podria ser una referència per a Joaquín Caparrós, però molt possiblement plantejarà el partit d'una altra manera perquè el seu millor jugador aquell dia no hi era. Fernando Llorente estava lesionat, i sense ell l'Athletic no juga igual. Caparrós va posar Igor Martínez sol en punta i va crear una teranyina defensiva que el Barça no va saber superar. Però amb Llorente com a ariet, el plantejament serà segurament diferent, i no per això menys complicat.

Tot i l'eliminació de Copa, la veritat és que l'Athletic Club va sortir reforçat de l'eliminatòria, i a la Lliga va enllaçar quatre victòries seguides que els han permès situar-se a la zona d'Europa League. La ratxa, però, es va tallar la setmana passada al camp del Mallorca (1-0). Després d'aquell partit a Palma, Orbaiz és baixa per una lumbàlgia aguda, i el seu lloc l'ocuparà Gurpegui, que torna de complir un partit de sanció. I al centre de la defensa, Mikel San José està lesionat, amb problemes també d'esquena, i el seu substitut serà Amorebieta, que torna a l'equip després de dos mesos de baixa.

stats