L'ONZE TITULAR, LLEST
Esports 16/01/2011

Un nou rècord per batre, Un liderat per defensar

Sempre hi ha al·licients, amb aquest Barça. Avui es tracta de superar la ratxa de 27 partits sense perdre del Barça de Michels de la temporada 1973-74. El rival, el Màlaga, sembla idoni.

Toni Padilla
3 min

BarcelonaLa temporada passada, l'últim cop que va ser al Camp Nou, Manuel Pellegrini va fer suar de valent el Barça amb el seu Madrid, fins que un gol d'Ibrahimovic va tombar els blancs. Avui el tècnic xilè torna a l'estadi barcelonista amb aquest Màlaga que s'ha fet un fart de fitxar en el mercat d'hivern gràcies als diners del seu propietari, el xeic de Qatar Abdullah ben Nasser Al Thani. És a dir, s'enfronten dues institucions que, quan miren el seu compte bancari, hi troben diners provinents del golf Pèrsic. Ara, malgrat les comparacions, el conjunt andalús està ben lluny de ser un Manchester City estatal, i el seu primer objectiu hauria de ser allunyar-se del descens, ja que per començar té la pitjor defensa fins a la data de Primera.

El comiat de Milito

Precisament per reforçar la defensa, el Màlaga ha fitxat el veterà Martín De Michelis, i avui mateix podria tancar la incorporació del blaugrana Gabriel Milito, qui caldrà veure si té l'opció d'acomiadar-se de l'afició blaugrana.

En primer lloc, perquè Guardiola no vol pensar en homenatges si el partit no està sentenciat, i en segon lloc perquè la relació entre el tècnic català i el central argentí s'ha refredat una mica quan el jugador va expressar el seu desig de tenir minuts marxant a un altre club sense haver-ho parlat amb Guardiola. El de Santpedor apostarà per un onze titular, perquè les rotacions ja arribaran dimecres que ve en el partit de Copa del Rei de Sevilla davant del Betis. El principal dubte és veure si Mascherano té opcions de deixar per un dia Busquets a la banqueta, ja que Guardiola està més que satisfet amb la feina feta per l'ex-jugador del River Plate i el Liverpool. El problema per al capità argentí, però, és que el seu tècnic està igualment satisfet amb la feina del jugador de Badia del Vallès.

L'onze inicial serviria per seguir una jornada més com a líder de Primera independentment del que faci el Madrid al camp de l'Almeria - el Barça jugarà quan ja hagi finalitzat el partit dels blancs -, i servirà de passada per aconseguir batre un nou rècord. L'equip de Guardiola s'ha convertit en un autèntic col·leccionista de rècords. El que pot caure avui és la millor ratxa en la història de l'entitat sense conèixer la derrota en partits oficials. Fins ara, el rècord el té aquell Barça que seria campió de Lliga el 1974 a Gijón, quan Hugo Sotil va trucar per telèfon a la seva mare per dir-li allò de "Mamita, campeonamos". Aquell Barça amb toc holandès (Michels era el tècnic i Cruyff l'estrella) es va estar 27 partits sense perdre, ratxa que l'equip actual va igualar entre setmana quan li va fer cinc gols al Betis. Si avui s'evita la derrota, seria un nou rècord per a aquest equip que no ha perdut d'ençà que va caure com a local davant de l'Hèrcules el dia 11 de setembre.

Per intentar aixafar la guitarra, el Màlaga disposa d'un home que sap què se sent quan fas callar el Camp Nou, el brasiler Julio Baptista, un home que ha fet gols a l'estadi amb la samarreta del Madrid i de la selecció brasilera. Pellegrini ha insistit aquesta setmana que, quan pensa en els partits, només pot imaginar que els seus aniran a guanyar, i que serà precisament això el que farà un Màlaga que en 29 visites al camp del Barça només ha empatat un cop i hi ha guanyat dos. Pocs bagatge per visitar al millor equip del món. Pellegrini però, confia en un equip que, de fet, ha sumat més punts lluny de La Rosaleda, i en el fet que el Barça també presenta pitjors registres com a local que com a visitant.

Baptista serà la principal novetat del Màlaga, ja que no va arribar a temps per empatar a casa davant l'Athletic, quan De Michelis es va estrenar com a golejador. Pellegrini també té el dubte d'Eliseu, que estava sancionat la passada jornada i podria perdre la titularitat.

stats