BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 11/01/2011

Fer un bon paper a Vitòria és clau per al DKV Joventut

David Jover
2 min
El DKV es classificarà per a la Copa si guanya avui.

BarcelonaNo hi ha pista més difícil per jugar-se alguna cosa que la del Buesa Arena (20.30 h, 33) de Vitòria. Que el DKV Joventut aconsegueixi avui la classificació matemàtica per a la Copa del Rei és complicat, a ningú se li escapa, però el que han de tenir clar els de Pepu és que no es poden deixar anar en cas d'anar per sota i sortir escaldats contra el Caja Laboral. Encara que perdin, depenent de la resta de resultats de la jornada tot podria quedar igual. Per tant, per no pensar en possibles fantasmes en forma d'empat a victòries i resolució a partir del basket average -en què la Penya té les de perdre per la diferència de punts- només es pot pensar en una victòria que, a més, significaria donar un cop sobre la taula. I si no poden vèncer avui, haurà de ser diumenge al matí contra el CAI Saragossa. Amb un triomf en qualsevol dels dos partits, la Penya ja podrà reservar els bitllets per anar a Madrid.

I el somni serà possible si Carl English i Will McDonald, dos exjugadors dels bascos, continuen tan entonats com en els últims dos partits. L'escorta, amb 28 punts de mitjana en els últims tres partits, i el pivot americà, amb 20 punts per matx, tenen un estat de forma excepcional i comencen a demostrar el perquè del seu fitxatge. La Penya ja sap què ha de fer per disputar una Copa del Rei que ja han guanyat en un total de vuit ocasions, dues des que es juga en l'actual format de quarts de final.

El Barça no es pot confiar

El líder rep avui al Palau Blaugrana l'últim classificat, el Meridiano Alacant (20 h).

El matx, avançat mitja hora per no fer-lo coincidir amb l'inici del futbol, no es preveu complicat. El perill del partit serà que els alacantins, molt necessitats de victòries, tan sols 3 en 15 partits, jugaran amb molta agressivitat i sortiran a totes perquè no tenen res a perdre.

stats