Esports 09/03/2011

"La realitat és que no han fet tres passos seguits" "El Barça és prou bo per no necessitar ajudes"

Martí Molina N. Arroyo
3 min

BARCELONA. / Barcelona.Arsène Wenger va estar-se cinc minuts a la sala de premsa. Josep Guardiola, gairebé 25, explicant un cop i un altre que el tècnic francès de l'Arsenal podia queixar-se de l'actuació arbitral. Que podia basar tot el seu discurs parlant només de l'expulsió de Van Persie. "Ho puc entendre. Però l'única realitat és que no han fet tres passos seguits. Un equip com l'Arsenal, que juga tan bé, que té tants grans jugadors, no ha xutat ni un sol cop a porteria. En la meva opinió, hem fet un partit fantàstic". Alçant el cap, orgullós de la feina feta pels seus, el tècnic de Santpedor va tenir paraules de lloança especialment per a Javier Mascherano i Andrés Iniesta. De l'argentí va dir: "És una realitat. Sap perfectament de què va això del futbol. En eliminatòries europees com aquestes que es decideixen per detalls, si ell no arriba a fer aquella cursa de 20 metres en l'últim minut per ser més ràpid que Bendtner, estaríem fora. Però ell ho ha fet". I d'Iniesta, va afirmar que és el millor quan es tracta d'atacar esquivant jugadors, deixant-los estesos per terra.

Sobre Lionel Messi, Guardiola va limitar-se a dir: "Amb el temps, quan mirem els gols que ha fet, ens preguntarem com ho ha fet". Gols que permeten a l'equip ser de nou als quarts de final. I això té "molt de mèrit perquè l'equip sempre hi és, malgrat que han canviat els jugadors, els tècnics o els presidents". "L'essència del joc sempre és la mateixa. Sempre ataquem, sempre anem endavant, més enllà que un lateral alteri o no la seva posició", va apuntar com una de les raons per anar guanyant i enamorant una afició a la qual va voler felicitar per com havia donat suport a l'equip.

Guardiola, finalment, va deixar clar que no vol pensar en els rivals perquè ara mateix només sap que hi ha el Xakhtar, als quarts. Però no va poder estar-se de recordar que als ucraïnesos ja els coneix prou bé: "Prefereixo no jugar contra ells. Són un rival incòmode. Quan arribi el sorteig, però, ens asseurem al sofà i ja ho veurem".

Arsène Wenger no era un home feliç ahir. Estava enfadat. El seu equip havia caigut eliminat de vuitens de final de la Lliga de Campions després de fer un sobreesforç de gairebé cent minuts corrent darrere la pilota, darrere el Barça. Una exigència física i mental a la qual no estan acostumats els gunners .

Pel tècnic alsacià, però, només va existir una argumentació per justificar la derrota. Mai la superioritat del Barça. Per Wenger, va ser una derrota condicionada per una decisió arbitral en contra del seu equip: l'expulsió de Robin van Persie al minut 56.

De fet, l'entrenador de l'Arsenal va reduir a això l'anàlisi del partit, obviant el fet que el seu equip no hagués xutat ni una sola vegada a porteria en tot el partit. "Com pot matar l'àrbitre un partit de futbol expulsant Van Persie d'aquesta manera? Això no pot passar en aquest nivell, és incomprensible", va dir, rotund.

Wenger no s'explicava que Massimo Busacca, l'àrbitre suís, hagués ensenyat la segona groga "només" perquè Van Persie no hagués sentit el xiulet de l'àrbitre. "Encara que no l'hagués sentit, continuo sense entendre la decisió de l'àrbitre", era l'argumentació del tècnic.

"El Barça és un equip prou bo per no necessitar aquestes coses per guanyar", va afegir, però de seguida va seguir amb el discurs victimista, que només es va trencar per felicitar el Barça "pel seu gran partit". "Felicitats", va dir, sec.

Després, el francès va tornar a recuperar el to crític per dir, convençut, que l'Arsenal hauria pogut guanyar si no fos perquè es van quedar amb deu homes. "Al primer temps ens han dominat molt, però a la segona part i sobretot a partir del gol de l'empat hem cregut en les nostres opcions i hem pogut guanyar el partit", va explicar.

Wenger va confessar que havia parlat amb gent de la UEFA i, segons va assegurar, "ells tampoc entenen la decisió de deixar-nos amb deu jugadors".

stats