20/01/2011

Els suplents perden una altra oportunitat

Guardiola, Mascherano

BARCELONAUn tràmit convertit en un petit malson. Això és el que es va trobar el Barça al minut 7 amb un 2 a 0 en contra. Fins ahir, mai ningú havia marcat 2 gols al Barça durant els 10 primers minuts en l'era Guardiola. El Betis va atropellar el Barça amb una sortida fulgurant, i el va superar en totes les línies, sense pietat i sense concessions. Ni la pilota era del Barça, ni l'equip es podia treure de sobre una pressió asfixiant. Ni tan sols el gol de Messi calmaria la gana dels locals, que se'n van anar a la mitja part amb un increïble 3 a 1. El cert és que en cap moment va perillar l'eliminatòria, però la primera part va deixar molt malparats alguns jugadors, i es va tornar a confirmar que els suplents rara vegada estan a l'alçada de les circumstàncies. Amb un còmode 5 a 0 de l'anada, ahir era el dia ideal perquè alguns jugadors es reivindiquessin.

Lluny d'això, es va recuperar la primera versió de Mascherano, correcte en defensa però amb problemes evidents en la construcció; Adriano és un jugador totalment irrellevant per la banda dreta; Maxwell ha renunciat a competir per la titularitat amb Abidal, i Bojan sembla cada dia més estancat, incapaç de trobar una mínima confiança des d'on créixer i en alguns moments se li veu fins i tot una actitud passiva.

La desastrosa defensa de Milito

Però la palma se la va endur Milito, amb una desastrosa defensa en cada un dels tres gols, tot el partit perdut i desorientat. És difícil entendre per què s'ha quedat i, sobretot, per què ha de tapar talents com Bartra o Fontàs, que les poques vegades que han jugat han demostrat més acoblament a l'equip que Milito en tots aquests anys. Milito ha estat un jugador exemplar i ha demostrat una capacitat de sacrifici admirable en totes les lesions que ha tingut, però això no té res a veure amb el fet que ja no sembla preparat per jugar en un equip amb el nivell d'exigència que té el Barça actual. L'única bona notícia va ser el partit valent d'Ibrahim Afellay, que va xutar amb perill i va donar la cara tot el partit, tot i que li falta encara entendre a què juga aquest Barça i va acabar abusant de la conducció de pilota.

El partit va deixar una sensació desagradable, amb el millor equip del món superat clarament per un de Segona Divisió. Els suplents perden una altra oportunitat, i no en tindran gaires més, perquè quan arribin partits de veritat costarà que algun d'ells hi pugui jugar si no hi ha alguna lesió. Ahir van demostrar que poden jugar com a molt a la Copa, una competició que per molt que alguns ho neguin segueix fent nosa i ningú sap gaire bé què fer-ne.