WATERPOLO - COPA DEL REI
Esports 11/02/2011

El tron del Barceloneta trontolla?

Albert Solé
2 min
La plantilla de l'Atlètic Barceloneta celebrant la Copa guanyada ara farà un any.

Avui comença la 25a Copa del Rei a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu i, a diferència d'altres anys, hi ha diferents aspirants al títol. En els últims cinc anys tothom sabia que guanyaria l'Atlètic Barceloneta amb un domini insultant: cinc triplets consecutius -Lliga, Copa i Supercopa des del 2006-. Però han aparegut els primers dubtes de la seva hegemonia.

A la Lliga han cedit un empat a casa amb el CN Barcelona, i una sorprenent derrota a Navarra. Per això, en una competició amb partits a cara o creu, els rivals ja no veuen els mariners tan invencibles. "El Barceloneta ha perdut potencial [Felipe, Guillermo, Xavi] però ara són un bloc molt compacte que segueix estan per sobre de la resta, encara que menys que abans", afirma Xavi Balaguer, tècnic del CN Sabadell. El tècnic mateix de l'Atlètic Barceloneta, Santi Fernàndez, assegura: "És cert que les coses estan més igualades, i crec que cap dels vuit equips descarta poder arribar a la final, però també és cert que en les Copes anteriors també ens ha costat molt guanyar els partits".

El cert és que la crisi econòmica tampoc no ha passat de llarg del waterpolo, i l'Atlètic Barceloneta s'ha vist obligat a prescindir dels seus millors jugadors, que han marxat a lligues més potents. Tot i això, la columna vertebral de la selecció espanyola la segueixen formant jugadors de la seva plantilla i el club segueix liderant la Divisió d'Honor, avui amb més fermesa després de guanyar dissabte a la piscina del seu perseguidor, el CN Terrassa. De fet, el partit que obrirà els quarts de final de la Copa serà precisament un CN Terrassa - Barceloneta, tota una final anticipada.

Avui comença tot, i a banda del plat fort entre terrassencs i mariners, després es jugarà el Sabadell-Mataró. D'aquests quatre en sortirà un finalista, que se les haurà amb el CN Sant Andreu o el Navarra, o amb el CN Barcelona o el Canoe. Dissabte hi haurà les semifinals i diumenge, la final.

stats