COPA DEL REI ACB 2011
Esports 18/01/2011

Quan el veí és l'enemic més perillós

El Regal Barça haurà de buscar la classificació per a les semifinals de la Copa amb el DKV Joventut com a rival. En teoria, el vigent campió és el favorit, però un cop d'ull als precedents amplia la perspectiva.

àlex Gozalbo
3 min
DKV, ACB

BarcelonaA mitjans de la dècada dels anys 50 Alfred Hitchcock va caricaturitzar l'obsessió malaltissa pels seus veïns d'un fotògraf anomenat Jeff, perfectament interpretat per James Stewart. Tot i l'exageració, no és mentida que sovint qui millor coneix les virtuts i els defectes d'un mateix són els que l'envolten. Per això, als equips d'un mateix país els incomoda veure's les cares en competició europea. No és el mateix analitzar un vídeo del rival que arribar al dia del partit amb tot un bagatge mental assimilat i interioritzat al llarg dels anys sobre els jugadors que tens al davant.

Regal Barça i DKV Joventut s'hauran de veure les cares als quarts de final de la Copa del Rei. L'escena els incomoda a tots dos, però sobretot a un conjunt blaugrana a qui tothom situa com a favorit. Les dades, almenys, així ho indiquen, ja que els de Xavi Pascual han perdut quatre partits menys que els de Pepu Hernández i arriben al campionat com a vigents campions.

En canvi, els precedents indiquen que el DKV Joventut s'ha imposat en cinc dels set aparellaments anteriors de la Copa del Rei. El Regal Barça tan sols va superar la Penya a les edicions de Tenerife 1987 i Màlaga 2007, mentre que el DKV Joventut va guanyar a Badalona 1985, Barcelona 1986, Granada 1992, Valladolid 1998 i Sevilla 2004.

Ricky Rubio, jugador del Regal Barça, opina: "Tenim moltes ganes que s'enceti aquesta competició per començar a lluitar per títols". El jove base del Masnou afirma: "El DKV Joventut es troba en un molt bon moment de forma, ja que Carl English i Will McDonald estan molt encertats en els tirs. A més, tots els joves estan tenint un paper molt destacat".

Aquesta temporada Regal Barça i DKV Joventut s'han vist les cares dues vegades al Palau Blaugrana, on el partit de la primera volta de la Lliga ACB tan sols va durar uns minuts, ja que l'equip que entrena Xavi Pascual va ser molt superior (83-63). Unes setmanes abans, el resultat a la final de la Lliga Catalana també va ser contundent (95-79).

És per això que Jordi Trias, jugador del DKV Joventut, considera: "Ens ha tocat el rival més difícil, creiem que serà un partit molt espectacular". L'aler pivot, que diumenge va poder jugar uns minuts contra el CAI Saragossa tot i un esquinç de turmell, afegeix: "És un partit molt especial, sobretot per a mi, perquè he passat molt de temps jugant al Regal Barça. El més important és estar concentrats tot el partit. Si abaixes la guàrdia, estàs perdut".

De moment, els abonats del Regal Barça i del DKV Joventut ja han començat a reservar les seves localitats per a una Copa que es jugarà al Palacio de los Deportes de Madrid.

Rival basc a les semifinals

El duel català no serà l'únic derbi, ja que, com l'any passat, també hi ha un aparellament amb dos conjunts bascos: el Caja Laboral i el Bizkaia Bilbao Basket. De fet, els guanyadors de les dues eliminatòries es trobaran a les semifinals.

L'equip que surti vencedor de l'eliminatòria entre Regal Barça i DKV Joventut, que encara no té data confirmada, no es veurà les cares amb el Reial Madrid fins a una hipotètica final.

A l'altra banda del quadre hi ha, precisament, el conjunt que entrena Ettore Messina, que haurà de superar el Gran Canària 2014, i el Power Electronics València, que tindrà el Blancos de Rueda Valladolid com a rival. "Espero que la gent sigui una mica realista i sàpiga que el Valladolid és aquí perquè s'ho mereix. No són a la Copa per casualitat i és un equip que ens pot guanyar", diu Víctor Claver, que confia en la milloria que el seu equip ha experimentat des de l'arribada a la banqueta de Svetislav Pesic. "Ha vingut un entrenador amb molta experiència que sap com portar un grup i aquí són els resultats", opina l'aler.

stats