22/08/2012

'Label' Basc

1 min

El gran eslògan de les eleccions serà aquest: "Dret a la vida alliberat!" La gran notícia política, que per primer cop a una de les nacions de l'estat espanyol el debat poder-oposició es farà entre partits nacionals. Label basc, cent per cent; els partits d'obediència espanyola quedaran als flancs.

El frec a frec entre EH Bildu i PNB tindrà eixos socials i sobiranistes. El PSE es posicionarà per refer el productiu pacte amb els governs Ardanza, que va ajudar a consolidar el temps del "fer país", però el PP ha començar a moure's en aquesta direcció, conscient que ha d'aprendre a combatre l'independentisme a les urnes i no als tribunals. No ho tenen fàcil, perquè entre els seus afilats i votants hi ha els que s'estimen més una Espanya unida amb escortes que el secessionisme sense.

El lehendakari López es podia haver acomiadat amb més elegància, no apuntant-se una pau que el va agafar als Estats Units, des d'un partit que va deixar els seus mediadors, començant per Eguiguren, més sols que un mussol i a mercè de les benzodiazepines.

stats