Opinió 10/09/2016

Qüestió de sobirania o estratègia política?

Acusen el nostre Govern de no defensar prou la nostra sobirania, i per fer això es basen en suposades conspiracions del nostre Govern amb el Govern d’Espanya que certs mitjans publiquen sense cap mena de prova

i
Marc Ballestà
2 min

Ja comencem a estar acostumats que els partits a l’oposició intentin aprofitar qualsevol tema per fer desgast a l’acció de Govern i del grup parlamentari de la majoria. Però tenen la virtut (llegeixi’s amb ironia) de sobretot aprofitar, quant a soroll mediàtic, aquells que malauradament tenen un impacte negatiu en la imatge del nostre país. Ho vam veure amb l’esclat del cas BPA, ho vam veure també amb l’afer dels papers de Panamà i ho tornem a veure recentment amb el tema de la sobirania.

Uns ho fan perquè com no son capaços de proposar cap opció viable que els permeti ser una alternativa realista només tenen l’opció d’atacar, altres per tenir interessos dins i fora del partit que obliguen a aquesta estratègia i els tercers perquè en certs moments deuen pensar que si no entren al joc deixen de ser una oposició visible quan el que fa es diluir-los encara més.

Acusen el nostre Govern de no defensar prou la nostra sobirania, i per fer això es basen en suposades conspiracions del nostre Govern amb el Govern d’Espanya que certs mitjans publiquen sense cap mena de prova.

Em pregunto, no es defensa prou la nostra sobirania quan en un moment donat i després de la publicació del FinCEN acusant BPA de ser una entitat de primer ordre en blanqueig de capitals, que suposa de facto el talls de tots els seus corresponsals i mecanismes d’operació amb l’exterior i que es comença a estendre a la resta d’entitats de la plaça financera, els nostres organismes públics actuen per frenar-ho i garantir-ne l’estabilitat? Demanin a Grècia, Irlanda, Portugal o fins i tot Espanya en temes de sobirania quan perds la financera.

No es defensa prou la nostra sobirania quan des de fa anys es treballa de forma decidida per obtenir l’homologació internacional en matèria financera i fiscal i que permet que el nostre país no quedi en la marginació més absoluta que tenen els països no cooperants?

No es defensa prou la nostra sobirania quan a través de reformes fiscals, econòmiques i socials es permet poder garantir una viabilitat futura que tant la recent crisi econòmica com la contínua evolució del nostre entorn ha posat en entredit?

No es defensa prou la sobirania del nostre país amb la participació activa en els organismes internacionals, liderant iniciatives com en el cas de l’educació que es posa d’exemple en fòrums internacionals?

M’agradaria saber que entenen ells per sobirania ja que pel que sembla no devem tenir el mateix concepte. Sobirania, un concepte que pel bon fer de molta gent al llarg dels anys ha sigut la raó de pervivència del nostre petit estat i pel que tots hauríem d'anar a l'una. Però veiem un cop més que és usat de forma barroera per l’oposició per atacar el govern.

Això no va de sobirania, només va d’estratègia política.

stats