Política 19/02/2017

Rajoy oferirà a Puigdemont una proposta alternativa al referèndum, segons 'El País'

Més competències, més infraestructures, consells de ministres a Barcelona i extensions de museus estatals a Catalunya, formarien part d'aquest pla alternatiu

Ara
1 min
Rajoy i Puigdemont s'han reunit durant dues hores i mitja a la Moncloa. EFE

BarcelonaMariano Rajoy podria estar plantejant-se una oferta concreta per acabar amb la crisi de relacions amb Catalunya. Segons explica aquest diumenge el diari 'El País', l'oferta passaria per donar resposta a la majoria de les 46 demandes que va fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Rajoy en la seva última reunió, aviat farà un any.

Sense concretar, el diari madrileny explica que el pla del govern central passaria per més competències, més infraestructures, portar alguns consells de ministres a Barcelona i fer extensions de museus estatals a Catalunya.

No es tracta, en cap cas, d'una oferta alternativa que es posarà a votació al costat del 'sí' a la independència en un hipotètic referèndum acordat, com va ser la 'devolution max' que va oferir el Regne Unit a canvi de votar 'no' en el referèndum d'Escòcia. Rajoy ho voldria oferir a canvi que Puigdemont s'oblidi de la independència i de posar-ho a votació.

stats