Política 19/12/2015

El Govern du al Suprem la revàlida de sisè de Primària

S’afegeix a l’estratègia de les comunitats del PSOE contra la LOMQE

R.g.
2 min
El Govern du al Suprem la revàlida de sisè de Primària

PalmaL’Executiu autonòmic presentarà recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra el reial decret que regula la revàlida de sisè de Primària, segons va anunciar ahir el portaveu de la institució, Marc Pons, en la roda posterior al Consell de Govern.

Els motius del recurs és que aquest reial decret no ha estat consultat amb les comunitats autònomes i que s’integra en el conjunt de la Llei Orgànica per ala Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que l’esquerra, i especialment el PSOE, vol derogar.

Marc Pons ha lamentat que la revàlida en qüestió trenca el procés d’avaluació contínua que realitzen els centres.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana les vuit comunitats autònomes governades pel PSOE han anunciat recursos en aquest mateix sentit.

A més, l’Executiu Armengol sol·licita al govern espanyol la paralització immediata de qualsevol actuació o mesura derivada de la LOMQE i l’obertura d’un procés “real” de diàleg i consens polític “per restaurar les condicions que condueixin a una millora real de l’educació a tot l’Estat”.

Tanmateix, aquest reial decret en concret “imposa a les comunitats autònomes l’obligació de dissenyar, aplicar i corregir uns exàmens, no avaluacions, a l’alumnat de sisè d’Educació Primària (12 anys) denominats popularment revàlides”, segons assenyala el Govern balear en un comunicat.

“No es tracta de veritables avaluacions, ja que en lloc de ser, com marca la normativa vigent, contínua, global, formativa i orientadora, es redueixen a una valoració puntual i descontextualitzada del progrés de l’alumnat que no té en compte ni el seu progrés individual ni d’adquisició de les competències corresponents, i rep una qualificació final que perverteix el sentit educatiu i la globalitat de l’avaluació que s’ha d’aplicar en aquesta etapa educativa”, continua la nota.

Cal recordar que les proves incloses en aquesta revàlida se centren únicament en tres de les set competències que s’han de desenvolupar a l’Educació Primària; per tant, en opinió de l’Executiu autonòmic, “no podran proporcionar una informació real i diferent de la que ja es reflecteix en els informes dels mestres que han acompanyat els alumnes en el seu procés d’aprenentatge”.

“El decret demostra desconfiança cap a la feina dels mestres”

El titular de la Conselleria d’Educació, Martí March, considera que el reial decret que estableix la revàlida a sisè “demostra una clara desconfiança en la professionalitat dels mestres, dels equips directius i dels inspectors, atès que, a més, imposa una avaluació externa per part de docents d’altres centres. A banda d’això, afecta greument el funcionament de les escoles, perquè les proves es duran a terme el mes de maig i alteren el calendari ja organitzat”.

March recorda que “aquesta Comunitat Autònoma té un organisme dedicat a l’avaluació educativa externa, l’IAQSE, i hi confia plenament, perquè són proves que en cap cas estableixen competicions entre centres, alumnes o territoris, a diferència del que persegueix aquest decret, i que es plantegen com a complementàries de les avaluacions internes que duu a terme el professorat dels centres educatius”.

stats