Política12/12/2020

MÉS impulsarà un partit d'àmbit estatal que aglutini totes les agrupacions sobiranistes d'esquerres

El Consell Polític de l'agrupació ha anunciat que començarà les negociacions i els tràmits legals per la constitució d'un subjecte polític "amb vocació confederal i europeista"

Ara Balears

PalmaTreballar sobre un únic espai polític on tinguin cabuda tots els sobiranismes d'esquerres estatals que vulguin fer feina de manera col·lectiva per tal de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu és la finalitat del nou projecte de MÉS: constituir un partit d'esquerres d'àmbit estatal.

El Consell Polític de MÉS per Mallorca d'aquest divendres ha acordat, sense cap vot en contra, començar un procés de negociacions i tràmits legals per constituir un partit d'àmbit estatal "amb vocació confederal i europeista", tal com han anunciat en un comunicat. Aquest nou subjecte polític serà per poder concórrer a les eleccions fora de l'àmbit territorial on MÉS té implantació. "La marca supraterritorial no minvarà ni presència ni sobirania en el cas d'eleccions locals o autonòmiques. Amb tot, en l'àmbit europeu, MÉS per Mallorca continuarà donant suport i treballant amb el grup parlamentari Verds–Ale i contribuirà al fet que sigui més present i ampliï la seva composició". La proposta té la voluntat d'agrupar les forces d'esquerres i sobiranistes estatals.

Cargando
No hay anuncios

Així, es projecta la generació d'un subjecte polític "confederal, sobiranista, d'esquerres i republicà, amb marca pròpia, amb lideratges propis, amb un marc competencial propi i amb personalitat política", apunten des de MÉS. D'acord amb la resolució aprovada, "la identitat pròpia de la marca confederal potser contribuirà a superar les reticències de coincidir diversos partits, amb trajectòries i personalitats lògicament diverses, en una simple suma de sigles".

El Fòrum Sobiranista és un dels exemples que MÉS pren com a punt de partida. Des de la seva creació l'any 2016, aquesta agrupació ha unit fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o a partits polítics, des de la CUP fins a Compromís.

Cargando
No hay anuncios

MÉS vol deixar de ser un "espectador" per passar a ser un agent pro actiu en el context estatal i europeu.